Haberler

Bakan Kılıç Gençlere Seslendi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Demek ki biz sesimizi yeterince yükseltmiyoruz ki İslam dininin adını terörle yan yana kullanabilenler oluyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Demek ki biz sesimizi yeterince yükseltmiyoruz ki İslam dininin adını terörle yan yana kullanabilenler oluyor" dedi.

Seçim çalışmalarını memleketi Samsun'un Vezirköprü ilçesinde sürdüren Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Gençlik Kolları'nın düzenlediği "Kürsü Senin Söz Senin" etkinliğinde gençlere hitap etti. Gençlerden kendilerini iyi yetiştirmelerini isteyen Bakan Kılıç, "Sizler sadece bugün için değil, gelecek için ülkemizin, milletimizin ve devletimizin, içinde bulunduğumuz bölgenin de, insanlığın da umudusunuz. Siz bugünden itibaren ülkemizin geleceğisiniz. Yani bugün kendinizi yetiştireceğiniz, edineceğiniz bilgi ve birikim sizlerin gelecekte nerede nasıl olacağınıza yönlendirecek unsurlardır. Onun için şimdiden bugünden itibaren kendinizi yetiştirmeye başlamanız lazım" dedi.

"HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN BAŞARIYI ELDE EDİN"

Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdiden sorumluluğunuzun ve üzerinizde yapmanız gerekenlerin değerini iyi bilin. Tabii ki gençliğinizi yaşayın. Sizin heyecanınız, umudunuz var, aynı zamanda da hayalleriniz var. Hayallerinizin peşinden koşun. Çünkü bugüne kadar dünyada herhangi bir şeyi başarmış kime bakarsanız bakın kurduğu hayaller doğrultusunda yürüdükçe başarıyı elde ediyor. Başarıya giden yol öncelikle bazı şeyleri hayal etmekten geçiyor. Aynı zamanda çıktığınız yolda yaptığınız işin en iyisini yapmak için çalışın. Bir işi yapmak için yola çıktığınızda onun her açıdan ne olduğunu ve ne olmadığını iyi inceleyin. Onu öğrenmeye çalışın. Çünkü sizin kendinizi geliştirmenizin sonucunda aynı zamanda toplumumuz da gelişecek. Toplum gelişmiş, kendini yetiştirmiş bireylerle bir araya geldiği zaman gelecekte ülkemiz çok farklı bir şekilde geleceğe taşınabilir."

Bakan Kılıç, gençlerin ecdadına sahip çıkması gerektiğini kaydederek, "Sizden önce bu ülkeye hizmet etmiş, bugüne gelmesi için çaba sarf etmiş olan herkesin üzerinizde hakkı var. Bunu hiçbir zaman unutmayın. İçerisinde bulunduğumuz Vezirköprü'nün büyüklerinin büyük hakkı var. Çünkü bu güzel ilçemiz tarihimiz içerisinde büyük başarılara imza atmış devlet adamlarını yetiştirmiş bir ilçedir. Buradan çıkmışlar, dünyayı fethedip gelmişler" dedi.

"FETHİN NE OLDUĞUNU ANLAMAYANLAR VAR"

"Tabi fethin de anlamını iyi bilmeniz gerekiyor" diyen Bakan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Öyle birilerinin duvara yazdığı gibi zulüm 1453'te başladı düşüncesi ve fikriyatıyla değil. Onlar fethin ne olduğunu anlamayanlardır. Çünkü fetih şunu da içerir; fethettiğiniz yerde adaleti sağlamak, insanları korumak, onların hukukunu korumak, insanlık onurunu korumak. Çünkü insan yaratılmışların en şereflisidir. Dolayısıyla sizin medeniyetinizden ve inancınızdan gelen sorumluluk çok ağırdır. Peygamber Efendimizin mücadelesini, tebliğ ettiği gerçekleri iyi anlayın. Bunları iyi anlayın ki siz de hayatınızda iyi uygulayabilesiniz."

"SESİMİZİ YÜKSELTELİM, DİNİMİZİ SAVUNALIM"

İslam dininin terörle yan yana anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Bakan Kılıç, gençlere sesinizi yükseltin çağrısında bulundu. Kılıç, "Bugün bir takım olumsuz kelimeler üzerinde anlamlar taşıtmak isteniyor. Bunların karşısında durmanız lazım. Örneğin dinimizin ismi terörle yan yana getirilmeye çalışılıyor. Bir kere bunu tamamı ile şartsız şekilde reddediyoruz. Sizlerin, bunun kullanılmaması konusunda da sesini yükseltmesi lazım. Demek ki biz sesimizi yeterince yükseltmiyoruz ki İslam dininin adını terörle yan yana kullanabilenler oluyor. Hepimizde bir eksiklik var. Biz daha fazla ortaya çıkmalı, dinimizi savunmalıyız. Bu bizim üzerimizde bir sorumluluk" diye konuştu.

Bakan Kılıç, "Bazı Batılı kaynaklarda dile getirildiği gibi örneğin bizim için çok kutsal anlamı olan cihadın nelerle anılmaya çalışıldığını iyi görün. Cihadın en büyüğü kendimizle, nefsimizle olanıdır. Daha iyi bir insan olmak için verdiğimiz mücadeledir. Allah'ın bize koymuş olduğu kurallar içerisinde yaşamanın çabasını vermektir. Ama bu kendimizden başlar. Bizden başlar, başkasından değil. Bunu iyi anlamak lazım" dedi.

"GİTTİĞİNİZ HER YERDE BAŞINIZ DİK VE GURURLA YÜRÜYÜN"

Bakan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizlerin bunu iyi anlaması gerekiyor, çünkü bunları sizler temsil edeceksiniz. Gittiğiniz her yerde başınız dik ve gururla yürüyün. Geldiğiniz ülkenin, medeniyetin ne anlama geldiğini iyi bilerek yürüyün. Bu güzel ülkemizin gelişimi için yapmanız gereken çalışmaların içerisinde öncelikle birbirinizle kardeş olmanın çok büyük önemi var. Burada askere gidecek olan kardeşlerimden bazıları var. Gideceğiniz yerlerde ülkemizin çok farklı yerlerinden gelen kardeşleriniz olacak. Hepiniz aynı bayrak uğruna, bu devlet uğruna orada bulunacaksınız. O peygamber ocağında olacaksınız. Farklılıklarımızın ancak zenginlik olduğunu iyi idrak etmemiz gerekiyor. Farklılıklarımız bizi ayrıştıran değil birleştiren unsurlardır. İnşallah ülkemizin geleceğini de sizler bu anlamda bunu çok iyi muhafaza ederek ve geleceğe taşıyarak bu şekilde götüreceksiniz." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Akif Çağatay Kılıç Vezirköprü Samsun Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

gerçekçi:

vır vır da vır vır. . . Konuşun anca! Üvey Evlat Vezirköprü ye ne hizmet getirdiniz yada ne tür hizmetler projeler düşünüyorsunuz sakın bahsetmeyin! çünkü böyle bir plan - düşünceniz yok!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title