Haberler

Bakan Kılıç: "Futbolumuzun Marka Değerini Yükseltmemiz Lazım"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spora Türkiye kadar maddi kaynak ayıran başka bir devlet olmadığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spora Türkiye kadar maddi kaynak ayıran başka bir devlet olmadığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda spor müdürleri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

"TEK AMAÇ BAŞARI KAZANABİLECEĞİMİZ BİR ÇALIŞMA ORTAYA KOYABİLMEK"

Geçen hafta 2016 olimpiyatları ile bir hazırlık yaptıklarını belirten Bakan Kılıç, "Geçen hafta ve Ekim ayının ilk haftasında tüm federasyonların bir araya gelerek benim de bazı toplantılarına katıldığım bir toplantı gerçekleştirdik. 'Neyi nasıl yapabiliriz? Neyi daha iyi yapabiliriz? 2020 ile alakalı olarak uluslararası müsabakalarda daha başarılı olmak için nasıl bir yol izleyebiliriz. Neleri yanlış yaptık, neleri düzeltiriz veya doğru yaptığımız şeylerde neden yeterince verim alamadık.' Bu genelde bir görüşme yapacağız. Buradaki tek amaç daha koordineli ve disiplinli daha fazla başarı kazanabileceğimiz bir çalışma ortaya koyabilmek. Değişik branşlarda yaşadıklarımız sporun gelişmesiyle ilgili neler yapabiliriz. Federasyonlarımızın yükümlülüklerini ne kadar yerine getirebildiklerini masaya yatıracağız" dedi.

"FUTBOLUMUZUN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEMİZ LAZIM"

Gündemde spor olunca mutlaka içinde futbol olacağını vurgulayan Bakan Kılıç, "Sizlerin atılan adımlarla ilgili olarak düşüncelerinizi almak istiyorum. Futbolumuzun marka değerini yükseltmemiz lazım. Bunun için elinimizi taşın altına koymamız lazım. Bazı adımlarla farklı çalışmalar da var. En önemlisi futbol camiasının içerisinde bulunan yöneticilerin, sporcuların, seyircilerin, teknik adamların, hatta yardımcı personelin de bu işte elini taşın altına koyması gerekiyor" diye konuştu.

"SPORCULARA BİLİMSEL OLARAK DESTEK OLMAMIZ LAZIM"

Bakan Kılıç, başka branşlarla ilgili çalışmaları da olduğunu dile getirerek, "Basketbol, voleybol, motor sporları var. Genel olarak eğitimle ilgili tarafını da ele almamız gerekiyor. Sporcuyu yetiştirmek için, genç yaşta kabiliyetlerini geliştirmek için çalışacağız. Bu nedenle o dallarda çalışma başlaması ve hedeflerinin ortaya konması gerekiyor. Hedeflerine nasıl ulaşacaklarını psikolojik olarak, fiziki gelişim olarak, bilimsel olarak onlara destek olmamız lazım. Bunu başarı ile yapanlar uluslararası dallarda, olimpiyatlarda başarıyı elde ediyorlar. Bizim bunlardan ders almamız ve uygulamamız lazım. Spor deyince sadece birbirleri ile olan yarışlardan bahsetmiyoruz. Bunların içinde gündelik yaşantımız içerisinde bulunan sporlar da var. Bu konularda da daha çok özendirici olmayı, daha fazla imkan sunmayı, elimizde bulunan imkanları daha verimli kullanmamız gerekiyor. Yoğun bir tesisleşme içerisinden geçiyoruz. Bu tesisleşme süreci devam edecek. Ama elimizdekileri de daha iyi kullanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"SPORA TÜRKİYE KADAR MADDİ KAYNAK AYIRAN ÜLKE YOK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spora ciddi bir maddi kaynak ayırdıklarını vurgulayarak, "Bu ayırdığımız kaynağın verimli kullanılması konusunda bazı eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Sportif çalışmaların içerisinde kullandığımız kaynağın doğru yerlere gitmesi ve verimli kullanılması çok önemli. Şu anda tahmin ediyorum ki; spora Türkiye kadar maddi kaynak ayıran başka bir ülke yok. Çeşitli çalışmalar yapan ülkeler var ama bizim kadar maddi kaynak ayıran bir ülke yok" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın görüşmesinin geri kalan kısmı basın mensuplarına ve kameralara kapalı olarak gerçekleştirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akif Çağatay Kılıç İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title