Haberler

"E-Bilette Geri Adımımız Olmayacak"

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Federasyonlar sorumluklarını bilecekler." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Federasyonlar sorumluklarını bilecekler. 'Başkan seçildim, iş bitti' diye bir anlayış söz konusu olamaz" dedi.

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümü etkinliklerine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, tören alanındaki çadırda, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bu tür etkinliklerin, çözüm sürecine ve bölge halkına çok önemli katkılar sağladığını dile getiren Kılıç, Malazgirt'te yapılan organizasyonun ortak tarihin güzel bir yansıması olduğunu söyledi.

Türkiye'nin atletizm şampiyonasında yaşadığı olumsuzluklarla ilgili soru üzerine Kılıç, şunları kaydetti:

"Açıkçası beni hayal kırıklığına uğratan sonuçlar alındı. Bunun sebeplerine ilişkin çalışmamız olacak. Federasyonların görevi sportif başarıyı elde edebilecek çalışmaları oluşturmaktır. Biz, bakanlık olarak üst çatı olarak varız. Federasyonlar sorumluklarını bilecekler. 'Başkan seçildim, iş bitti' diye bir anlayış söz konusu olamaz. Eğer federasyon o çalışmayı yapmazsa başarı değil, başarısızlık gelir. Benim nezdimde federasyon başkanı olmak başarıyla doğru orantılıdır."

Recep Tayyip Erdoğan'ın spora ve sporcuya ilgisinin Çankaya'da da tüm hızıyla devam edeceğine inandığını vurgulayan Kılıç, "Çünkü kendisi sporun hemen her branşını yakinen takip ediyor. Bu ilgisinin aynı şekilde devam edeceği inancındayım" diye konuştu.

Kılıç, bir gazetecinin, "Ahmet Davutoğlu'yla nasıl bir süreç bekliyor, başbakanlığını nasıl değerlendiriyorsunuz ve yeni dönemde bakanlığa devam mı diyeceksiniz?" sorusuna, "Biliyorsunuz yarın kongremiz var. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun yarın seçileceği inancındayım. Kendisi daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan görevi alacak" yanıtını verdi.

Davutoğlu'nun iyi bir futbolcu olduğunu bildiğine işaret eden Kılıç, "Sporu da yakından takip eden bir isim. Bizim gelecekteki görevimiz ne olur, ne olmaz bilemeyiz ama Sayın Davutoğlu'nun spora olan ilgisinin çok olumlu yansımaları olacağını tahmin ediyorum. Ümit ediyorum ki gelecek yıllarda kendisi ülkemize, milletimize büyük katkılar sağlayacak" diye konuştu.

Türkiye'nin son zamanlarda çok farklı alanlarda büyük başarılar kazandığını anlatan Kılıç, medyanın bu konuda yeterince hassas davranmadığını belirtti.

-Süper Kupa maçı

Bakan Kılıç, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa karşılaşmasında yaşananlarla ilgili de şunları kaydetti:

"Maçın, gelirinin Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine destek olmak üzere Manisa'da oynanması kararlaştırıldı. Yakınlarını kaybetmiş ailelere maddi destek ve moral için yapılan bir girişimdi. Şimdi sezon yeni başlayacak. Maçtan önce yöneticiler tarafından spor ahlakına, spor ruhuna uygun olmayan sözler sarf edildi. Bu taraftara da yansıdı, sporcuya da. Maçın öncesinde de, esnasında da, sonrasında da çok çirkin olaylar yaşandı."

Kılıç, futbol veya başka spor dallarında yaşanan şiddet olaylarının sahada ya da tribünde yaşanan hakaretin, küfrün, sorumsuzca yapılan açıklamaların ve demeçlerin, kim söylerse söylesin sporda yeri olmadığına işaret ederek, futbolda şiddet olaylarının çözümüne yönelik olarak e-bilet uygulaması konusunda adımlar atıldığını dile getirdi.

-"E-bilette geri adımımız olmayacak"

E-bilet uygulamasında geri adım atmayacaklarının altını çizen Kılıç, "Dün Manisa'da 106 sabit, 7 mobil kamera ile tribünler tarandı. Oraya seyir için gelen kardeşlerimiz bu arkadaşlarımızı kendilerinden uzaklaştırsınlar. Bir şey yapmasınlar. Yanlarından çekilsinler ki asıl suçlular görünsün. Bu konularda popülist yaklaşımlara ihtiyacımız yok. Kalıcı çözümler noktasında adım atacağız. Bu konuda yasal altyapı var. Gerekli adımları atacağız. Yakın gelecekte birtakım olayları artık yaşamayalım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıç, Türkiye'nin 2024 yılında olimpiyat oyunlarına aday olup olmayacağının da henüz netleşmediğine işaret ederek, hedeflerinin, ilk olarak 2016 ve 2020 olimpiyatlarına en üst düzeyde sporcu sayısı ile katılıp olimpiyatlarda en üst noktada temsil edilmek ve başarı elde etmek olduğunu ifade etti.

Arsenal-Beşiktaş maçında da Beşiktaş'a başarı dileyen Kılıç, "Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancım tam. İnşallah güzel bir sonuçla yurda dönerler" şeklinde konuştu.

Kılıç, açıklamalarının ardından kutlamalar kapsamında düzenlenen atlı cirit gösterilerini izledikten sonra ilçeden ayrıldı.

Malazgirt Malazgirt Zaferi Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç açıklama

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayınlayan: Levent Harman

-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç

Kaynak: AA / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title