Haberler

Bakan Kılıç: Dopinge de Narkotik Muamelesi Yapılacak

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopingle mücadelede narkotik gibi hareket edileceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopingle mücadelede narkotik gibi hareket edileceğini söyledi.

Bakan Kılıç, İstinye'deki Orhan Saka Amatörler Evi'nde basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kılıç, Suriye ve Irak'ta yaşananlar nedeniyle Türkiye'ye gelen sporcuların antrenman yapabilmeleri, müsabakalara katılabilmeleri ve geçici lisans alabilmeleri için çalışma yaptıklarını ifade etti.

"DOPİNGE DE NARKOTİK MUAMELESİ YAPILACAK"

Bakan Kılıç, sporcuların doping konusunda genç yaşta eğitilmeleri gerektiğini ve dopingli madde ticareti yapanların da cezalandırılacağını belirterek, "Doping ile ciddi bir mücadele veriyoruz. WADA'ya yaptığımız mali destek, psikolojik, sembolik bir mesajdır. Dopinge de narkotik muamelesi yapılacak. Devlet olarak narkotik ile uyuşturucuyla nasıl mücadele ediyorsak, dopingle de aynı mücadeleyi yapacağız. Bu konuda ilgili diğer bakanlıklarla da görüşüyoruz. Yasal çalışmalarımız da devam ediyor. İnternete girip tek tuşla yasaklı madde sipariş edilememesini sağlamalıyız" dedi.

"TÜRKİYE'DE SEYİRCİ PROFİLİ DEĞİŞTİ"

Bakan Kılıç, e-bilet uygulaması ile yasada belirtildiği gibi şiddet olaylarını önlemenin hedeflendiğini dile getirerek, "Tabii ki bir alışma süreci olacak. İngiltere, Almanya gibi büyük futbol ülkelerinde bu sürecin önüne nasıl geçilmiş, bunları incelememiz lazım. E-bilet ile birlikte Türkiye'de seyirci sayısının düştüğü yönünde eleştiriler var. Doğru olabilir ama şunu gözden kaçırmamamız lazım. Eskiden bilet dahi almadan maça girenler vardı. Ama şimdi bilet parasını ödemeden stada girenler yok. Belki bu yüzden sayı düşmüş olabilir. Seyirci sayısı azalmış olabilir ama Türkiye'de seyirci profili değişti. Ben bile Bakan olduğumdan beri bir kez maça gidebildim" diye konuştu.

"ŞİDDET OLAYLARI TASVİP EDİLEMEZ"

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Manisa'da oynanan TFF Süper Kupa maçını hatırlatan Bakan Kılıç, "Yaşananlar tasvip edilemez. Bu konuda herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Başta kulüp başkanları ve yöneticileri olmak üzere medya da kendi içinde otokontrol yapmalı. Şiddetin ve küfrün gündemimizden çıkması için her şeyi yapacağız. Eğer süreç istediğimiz şekilde gitmezse, emniyet tekrar statlarda kontrolü ele alabilir. Bir maçta sahaya muşta atıldı. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bunun önüne mutlaka geçmeliyiz" açıklamasında bulundu.

"EN AZ 2 OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZİMİZ OLMALI"

Bakan Kılıç, olimpiyat hazırlık merkezleri kuracaklarını belirterek, "Yetenek taramalarına da başladık. Tesisler konusunda da artık yetersiz değiliz. Halka açılan tesislerimiz de var. Aslında birçok konu iç içe geçmiş durumda. Bundan sonraki süreçte bu konuların koordinasyonunu sağlayacağız. Bakanlığımızın bütçesinde zaten aslan payı tesislere ait. Bu nedenle en az iki tane olimpiyata hazırlık merkezimiz olmalı. Yurt dışındaki örneklerini inceleyip, ülkemizde nasıl uygulanmalı, hangi şehirlerde olmalı, bunların çalışmasını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, yeni kulüpler yasası ile ilgili taslağın hazır olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Güzel bir noktaya geldik. Çok fazla anlaşamadığımız nokta yok. Müzakere süreci devam ediyor" dedi.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, basın mensuplarından amatör branşlara daha fazla yer vermelerini istedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akif Çağatay Kılıç İstinye Türkiye Suriye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title