Haberler

Bakan Kılıç, Büyükelçi Amanlıyev'i Kabul Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankul Amanlıyev'i kabul etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankul Amanlıyev'i kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Amanlıyev ile makamında bir araya gelen Kılıç, eylül ayında Aşkabat'ta düzenlenecek 5. Asya Salon Sporları ve Savunma Sporları Oyunları öncesinde, destek sözü verdi. Bakan Kılıç, Türkmenistan'a gereken yardımı yapacaklarını ve uygun olması durumunda kendisinin de açılış seremonisine katılacağını belirtti.

Oyunların tanıtımı konusunda yardım talep eden Büyükelçi Amanlıyev'e olumlu yanıt veren Kılıç, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin memnuniyet verici düzeyde olduğunu vurgulayarak, Türkmenistan'ın 5. Asya Salon Sporları ve Savunma Sporları Oyunları'na ev sahipliği yapmasının önemine değindi.

Türkiye'nin oyunlarda yer almayacak olmasına rağmen Türkiye'den bir kafilenin oyunlara gönderileceğini ifade eden Kılıç, oyunların tanıtım etkinliğinin nisan ayının son çeyreğinde yapılabileceğini aktararak, gereken yardımı yapacaklarını da kaydetti.

Büyükelçi Amanlıyev ise Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok iyi bir seviyede ilerlediğine dikkati çekerek, spor alanındaki ilişkilerin de iyi bir seviyede olduğunu ve iki ülkede düzenlenen spor organizasyonlarına karşılıklı katılım sağlandığını belirtti.

Amanlıyev, Bakan Kılıç'ı oyunların açılışına davet etti.

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç Türkmenistan Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title