Haberler

Bakan Kılıç: "Ab İstedi Diye Değil, Halk Hak Ettiği İçin Yaptık"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Müzakere süreci içersinde üstümüze düşen görevlerimizi yapıyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Müzakere süreci içersinde üstümüze düşen görevlerimizi yapıyoruz. Onlar istedi diye değil, biz bunu milletimizin hak ettiğini, bizim milletimizin bu standartları hak ettiğini düşündüğümüz için yapıyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Kavak İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'ne katıldı. Düzenlenen programa Bakan Kılıç'ın yanı sıra AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, parti ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Programda konuşan Bakan Kılıç, halkın beklentisinin neler olduğunu bildiklerini ve AB müzakerelerinde yaptıkları çalışmanın AB için değil, halk için yaptıklarını söyledi. Bakan Kılıç, "Biz, halkımızın milletimizin beklentisinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama ne olmadığını da çok iyi biliyoruz. Huzursuzluğu, şiddeti, karşılıklı anlayışsızlığın beklenmediği istenmediğini biliyoruz. Bir takım bahanelerle sokak çatışmaları çıkartmaya çalışanların milletimizin vicdanında mahkum olduklarını biz biliyoruz. Milletimiz bunu istemiyor. Türkiye bunu istemiyor. Türkiye huzur istiyor. Türkiye gelecek projelerine hızla adımlarla koşmak istiyor. Dünyadaki yerini daha da büyütmek istiyor. Dünyadaki sözünü daha da kuvvetlendirmek istiyor. Avrupa Birliği ile olan müzakere sürecimiz yeni bir ivme kazanarak aynı şekilde devam ediyor. Biz kurullarımızı çalıştırıyoruz. O müzakere süreci içerisinde üstümüze düşen görevlerimizi yapıyoruz. Onlar istedi diye değil, biz bunu milletimizin hak ettiğini, bizim milletimizin bu standartları hak ettiğini düşündüğümüz için yapıyoruz. Bütün amacımız bu. Ama aynı zamanda biz Avrupalı olduğumuz kadar Orta Doğu'nun da bir parçasıyız. Orta Asya'nın da bir parçasıyız. Afrika'nın içerisinde de bir parçasıyız. Dolayısıyla bizim her yerde söyleyecek bir sözümüz, yapacak işlerimiz var" diye konuştu.

Türk lirasından altı sıfır atılacağı dönemlerde kriz yaşanacağını iddia edenlere seslenen Bakan Kılıç, "Hatırlayın, 'paradan altı sıfır atacağız' dediğimizde, birileri dedi ki 'paradan altı sıfırı altın, ekonomik kriz çıkmasın. İstanbul-Taksim'de ben bir şey yapacağım' dedi. Ben onu tekrarlamak istemiyorum. Ama olmadı. Biz altı sıfırı attık. Ekonomik krizde çıkmadı. Ama o sözü söyleyenlerde o sözün gereğini yapmadılar. Şimdi bu eskiden gelen bir alışkanlık. 'Olmaz, yapılamaz ve de edilemez'. Biz ne dedik, 'yapacağız, başaracağız, bizim hayallerimizin ortaya koyduğu icraatlarımızı gerçekleştireceğiz'. Biz bu nu yaptık mı? Şu anda çıkıp da o zaman 'bunlar olmaz yapamazsınız, bunları yaparsanız ülkede kriz çıkar' diyenler ne diyor? Onlar hala diyorlar ki, 'yapamazsınız edemezsiniz, ülkede kriz çıkar'. Arkadaşlar aradan 12 ve ya 13 sene geçti. Bu kadar işler yapıldı ve sizler ve bunu eleştirenler bu yapılan hizmetleri kullanıyorsanız, helali hoş olsun kullanın, siz de bu milletin bir vatandaşısınız, bu devletin bir vatandaşısınız. Yapılan hizmetleri bütün millet içindir, sizler de kullanacaksınız tabi ki. Ama bari kullanırken biraz görün, marifette iltifata tabidir. 'Hiçbir şey yapılmadı, hiçbir şey edilmedi' derseniz, 'el insaf deriz sadece.' Biz çalışmamıza ve yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Genç nesillere önem verdiklerini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Eski Türkiye'nin alışkanlıkları Yeni Türkiye'de olmayacak" diyerek konuşmasını şöyle tamamladı: "2023 için Cumhuriyetimizin 100'ncü yılı için çalışırken ortaya koyduğumuz 2053 ve 2071 vizyonlarımızda aynen duruyor ve onlara ulaşmak için biz gece gündüz çalışıyoruz. Oraya bizi ulaştıracak olan bu hedeflerimize bize ulaştıracak olan da bu milletin gençleridir. Bu günden itibaren, bugün kendilerini yetiştirerek, bugünden yaptıkları çalışmalarla da, bugün aldıkları eğitimlerle o zamanın garantisini sağlayacağız. O zamanın büyük Türkiye'nin oluşmasının temellerini şimdiden atıyoruz. Gayrisafi Milli Hasılamızın geldiği nokta ortada yeterli değil daha da ileriye taşıyacağız. Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomi arasına koymak için gece gündüz çalışıyoruz, bu çalışmalarımıza devem edeceğiz. Onun için biz gençlik çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. Ama bugünden itibaren önem veriyoruz. Bu gün onları eğitmek bu gün onlara bu imkanları sağlamak için çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim bakanlığımız görev alanında olan gençlik merkezi çalışmalarımız gençlik, çalışmalarımız, sportif anlamdaki çalışmalarımız gençlerimizin kendilerini daha iyi yetiştirebilmeleri geliştirebilmeleri için yapılacak çalışmaları çok yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Yeni yeni alanlarda yeni çalışmalar yapıyoruz. Farklı kurumlarda farklı bakanlıklarla koordineli bir şekilde bunları götürmeye çalışıyoruz."

"SİYASETÇİ BOZUNTUSU"

Bakan Kılıç'ın konuşmasından önce söz alan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Başkan Köktaş, "Bir partinin genel başkanı grup toplantısında, 'Türkiye'de 3 milyon işsiz varken padişah bozuntusunun saray yaptırmasına anlam veremiyorum' diyor. Biz de AK Parti teşkilatları olarak şunu söylüyoruz: Türkiye'de 3 bin 400 dolar milli gelir varken, bugün 12 bin dolara kişi başı milli geliri çıkaran, Türkiye'de faiziler yüzde 90'lara varırken bugün tek rakamlı hanelere indiren, enflasyon yüzde 60 rakamlarına varmışken bugün tek haneli rakamlara indiren ve Gayri Safi Milli Hasılamız 136 milyar dolarlardan 800 milyar dolarlara çıkaran, Türkiye Cumhuriyeti'nin toplam tarihi itibariyle 6 bin 100 kilometre bölünmüş ve otoban yapılmışken bunu 17 bin kilometreye çıkaran eğer kast ediğin Recep Tayyip Erdoğan padişah bozuntusu ise, sen de siyasetçi bozuntususun. Çünkü bir tarafta başarıyla taçlandırılmış dokuz seçimde partisini kazandırarak çıkartmış bir lider ve halkın adamı, bir tarafta da girdiği bütün seçimlerde kaybetmiş siyasetçi bozuntusu sensin" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Akif Çağatay Kılıç Fuat Köktaş Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title