Haberler

Bakan Kılıç'a "Fair Play Ödülü"

Bakan Kılıç'a "Fair Play Ödülü"- Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından değer görülen "2014 Fair Play Ödülü", Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a verildi- Bakan Kılıç: "Şiddet içeren hareket yapanların, spora zarar verenlerin taraftarlıkla ilgisi yoktur.

Bakan Kılıç'a "Fair Play Ödülü"- Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından değer görülen "2014 Fair Play Ödülü", Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a verildi- Bakan Kılıç: "Şiddet içeren hareket yapanların, spora zarar verenlerin taraftarlıkla ilgisi yoktur. Taraftar dediğin, spor müsabakasına gelip takımını destekleyen, gönül verdiği renkleri destekleyen kişi ve kişilerdir"SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından değer görülen "2014 Fair Play Ödülü" verildi. Samsun'da bir otelde düzenlenen "Sporda Şiddete Hayır" konulu panele katılan Kılıç, organizasyonun hayırlı olmasını diledi.Sporda yaşanan olumsuz tecrübelerin içinde herkesin payı olduğuna işaret eden Kılıç, herkesin öz eleştiri yapması gerektiğini vurguladı.Kılıç, "Şiddet içeren hareket yapanların, spora zarar verenlerin taraftarlıkla ilgisi yoktur. Taraftar dediğin, spor müsabakasına gelip takımını destekleyen, gönül verdiği renkleri destekleyen kişi ve kişilerdir. Bu desteğin içinde müzik yapmak da slogan atmak da vardır. Ama hakaret yakışmıyor. Küfür ve şiddet, bunların ne statlarımızda ne spor salonlarımızda yeri yok" dedi.- "Yargıya büyük görev düşüyor"AK Parti iktidarları döneminde, birçok spor yatırımının hayata geçirildiğine işaret eden Kılıç, bu yatırımlarının içinin genç sporcularla doldurulması gerektiğini ifade etti.Geleceğin sporcularının bu salonlarda yetişeceğini belirten Kılıç, sporda şiddete yer olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Biz kanunları, yönetmelikleri bunlarla ilgili olarak çıkartıyoruz. Bununla ilgili olarak şuan elimizdeki enstrümanlar açısından hiç de eksik olmadığımızı düşünüyorum. Burada bir kuruma ya da bir camiaya daha büyük görev düşüyor. O da yargı. Kanunlar, yapılmaması gereken hareketler çerçevesinde emniyetin tespit edip, yargıya teslim ettiği kişiler hakkında yargının kanunlar gereği kararını vermesi gerekir."Tribünlerde atılan sloganlara değinen Kılıç, "(Vur kır parçala bu maçı kazan). Bu kendi içerisinde neyi işaret ediyor? Hanginiz bir spor müsabakasında bu sözü haklı görebilirsiniz. ya da (ölmeye ölmeye ölmeye geldik). Benim bildiğim spor müsabakasına geldiniz, dostluğa, kardeşliğe, birlikteliğe geldiniz. Gençlerimize örnek olmaya geldiniz" diye konuştu.Konuşmasının ardından Kılıç'a, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan tarafından, "sporda şiddetin önlenmesine yönelik katkıları, spor camiasına centilmence mücadele edilebilecek olanakları sağlamadaki çabaları ve toplumu spor yoluyla barış, dostluk ve kardeşliğe sevk etmedeki aktif rolü" nedeniyle "2014 Fair Play Ödülü" verildi. .

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title