Haberler

Bakan Kılıç'a Faır Play Ödülü

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da 'Sporda şiddete hayır' konulu panelde yaptığı konuşmada, Sporda yaşadığımız olumsuz anlamda tecrübelerin içinde hepimizin payı var. Dolayısıyla özeleştiri yapmazsak sonucunu da düzeltemeyiz dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da 'Sporda şiddete hayır' konulu panelde yaptığı konuşmada, Sporda yaşadığımız olumsuz anlamda tecrübelerin içinde hepimizin payı var. Dolayısıyla özeleştiri yapmazsak sonucunu da düzeltemeyiz dedi. Programda Bakan Kılıç'a 'Fair Play' ödülü verildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından Samsun'da düzenlenen 'Sporda şiddete hayır' konulu panele katıldı. Bakan Kılıç panelin açılış bölümünde konuşma yaptı. Sporda şiddet ve spor yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, Sporda yaşadığımız olumsuz anlamda tecrübelerin içinde hepimizin payı var. Dolayısıyla özeleştiri yapmazsak sonucunu da düzeltemeyiz. Şiddete içeren hareket yapanların, spora zarar verenlerin taraftarlıkla ilgisi yoktur. Taraftar dediğimiz kişi spor müsabakasına gelip takımını destekleyen gönül verdiği renkleri destekleyen kişi ve kişilerdir. Bu desteğin içinde evet müzik yapmak, slogan atmak bunlar var. Ama hakaret, açık söyleyeyim yakışmıyor ama küfür ve şiddet, bunların statlarımızda ne spor salonlarımızda yeri yok dedi.

AK Parti iktidarları döneminde hayata geçirilen çok ciddi spor yatırımları olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, Ama bunları yapmakla kalmamalıyız. Bunların içerisini doldurmalıyız. Bunların içerisini doldurmak için de yoğun çaba sarf etmeliyiz. Çünkü oralarda yetişecek gençlerimiz. Orada sporcularımız yetişecek diye konuştu.

Spor müsabakalarındaki şiddet olaylarını örneklerle hatırlatan Bakan Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü

Biz kanunları yönetmelikleri bunlarla ilgili olarak çıkartıyoruz. ve bununla ilgili olarak da şuan elimizdeki enstrümanlar açısından hiç de eksik olmadığımızı düşünüyorum ama burada bir kuruma ya da bir camiaya daha çok büyük görev düşüyor. O da yargı. Bakın kanunlar çerçevesinde, yapılmaması gereken hareketler çerçevesinde emniyetin tespit edip, yargıya teslim ettiği kişiler hakkında yargının kanunlar gereği kararını vermesi gerekir.

Tribünlerde söylenen sloganları da hatırlatan Bakan Kılıç, Vur kır parçala bu maçı kazan. Bu kendi içerisinde neyi işaret ediyor. Öyle değil mi Hanginiz bir spor müsabakasında bu sözü haklı görebilirsiniz. ya da ölmeye ölmeye ölmeye geldik. Benim bildiğim spor müsabakasına geldiniz, dostluğa kardeşliğe birlikteliğe geldiniz. Gençlerimize örnek olmaya geldiniz dedi.

Programda Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a yılın Fair-Play ödülünü verdi. Bakan Kılıç, daha sonra AK Parti Samsun İl Başkanlığı 57'nci Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere panelin yapıldığı salondan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Ak Parti Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title