Haberler

Bakan Kılıç, 7 Aralık Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılışına Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kurulduğu günden bu yana 7 Aralık Üniversitesi'ne 150 milyon TL kaynak aktarıldığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kurulduğu günden bu yana 7 Aralık Üniversitesi'ne 150 milyon TL kaynak aktarıldığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 7 Aralık Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıç, "Kurulduğu günden bu yana 7 Aralık Üniversitesi için Ankara'dan gönderilen yaklaşık 150 milyon TL'dir. Bir tabela üniversitesi için 3-4 yıl gibi kısa bir sürede 150 Milyon TL kaynak aktarılmaz. Sizler, yapılan işlerin atılan adımları çok iyi anlayacak durumdasınız. Öğrenci sayısı 2 binden 7 bine, akademik ve idari personel yaklaşık 100'e yakın bir rakamdan 500'e yakın bir rakama ulaşabiliyorsa, burada büyük bir özveri, büyük bir kaynak transferi var demektir. Tam bu noktadan sonra birazda iş sizlere düşüyor" dedi.

"Mahkeme kadıya mülk değil, bizler makamları boşaltacağız. Makamda bulunanlar hangi unvanla milletine hizmet ediyorsa etsin, eninde sonunda bırakacak" diye devam eden Kılıç, "Biz de bir gün görevimizi bırakacağız. Bu bayrağı siz gençler alacaksınız ve bizden daha ileriye taşıyacaksınız. Türkiye'nin eğitimden, sağlığa 10 yılda geldiği noktayı anlatarak, gençlerin de bizden daha iyisini yapmalarını istiyoruz. Bizler yöresel dillerin ve lehçelerin öğrenilmesine, demokrasi ve özgürlükler çerçevesinde, bunu bir özgürlük meselesi olarak algılayan bir hükümetiz. Ama bunun yanında dünya dillerini öğrenmeye gayret etmelisiniz. Dünyada geçerliliği olan en az bir yabancı dili ana diliniz gibi konuştuğunuz gün, aranan insan olacaksınız. Yeni dönemde mezun gençlerin hedefi, devlet memuriyetine atanmak. Bu iyi bir hedef değil. Bir insanın tek hedefinin bu olması, çok statik, çok monoton hayat algısı olduğunu ortaya koyar. Tek hedef bu olmamalı. Herkesin niyeti devlette çalışmak olmamalı, özel sektörün aradığı insanlar olmalısınız. Bırakın Türkiye'yi, yabancı markaların aradığı insanlar olmalısınız. Günübirlik yaşanan hayat, insanca hayat değil. O zaman yeme, içme ve doğal biyolojik ihtiyaçlar arasında sıkışıp kalan, anlamlı insan hayatını böyle bir anlamsızlığa mahkum etmiş oluruz" diye konuştu.

Bakan Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün imkanlarını gençlik için seferber ettiğini, hükümetin seçilme yaşını 25'e indirdiğini, şimdi de gençlerin 18 yaşında milletvekili olması için çalıştıklarını belirterek, "Türkiye yönetiminde, genç beyinlerin, genç dimağların, genç bilgilerin, birikimlerin daha fazla sözü olsun, daha fazla yetkisi olsun çabası içindeyiz. Gençler; bu görevlere, bulunduğu, oturduğu yerde değil, hedeflere doğru adımlarını sıkılaştırdığı, hızlandırdığı zaman varacaklar. Bakan, başbakan, vali olmak çok önemli bir hedef değil. Bu hedeflerle, bir kısım makamlarla beyninizi işgal etmek istemem. Bu makamlar, insanlığa hizmet ettiği zaman anlamı var. Sizi buna davet ediyorum. İki şey aklınızda kalsın. Bir, çok okuyun; iki, en az bir yabancı dili ana diliniz kadar iyi öğrenin. Bunu yaptığınız zaman işsizlik sıkıntısıyla karşı karşıya kalmayacaksınız" dedi.

Açılış programında Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Çolak, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, daire amir ve müdürleri ile akademisyenler ile öğrenciler ve davetliler yer aldı.

Konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kilis Valiliği'ne geçti. Vali Süleyman Tapsız'dan brifing alan Kılıç, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'u makamında ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığı'na geçti. İl Başkanı Reşit Polat ve partililer ile bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, onuruna verilen yemeğe katıldıktan sonra Kilis'ten ayrıldı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Abdi Bulut Süleyman Tapsız Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title