Haberler

Bakan Kaya, Gençlere Anayasayı Anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 18-25 arasındaki gençlerin her türlü cezai ve hukuki ehliyetleri bulunduğunu, her türlü kararı alabildiğini, vergi verdiğini ve evlenebildiğini belirterek, "Ama seçilme hakları yok. Burada bir haksızlık var. Biz size hakkınız olan bir şeyi teslim ediyoruz." dedi.

Kaya, Hürriyet ve Adalet Derneği ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gençlik tarafından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Raşit Küçük Salonu'nda düzenlenen "Gençler Soruyor" programında, öğrencilerin anayasa değişikliği konusundaki sorularını cevapladı.

Anayasa değişikliğinin en önemli maddelerinden birinin gençlere seçilme hakkını getirmesi olduğunu ifade eden Kaya, gençlere hakları olan bir şeyi verdiklerini söyledi.

Gençlerin seçtiklerini ancak seçilemediklerini dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Bunu başörtülü kadınların bir dönem ki haline benzetiyorum. Başörtülü kadınlar seçiyordu ama seçilemiyordu. Bugün başörtülü, hem seçiyor hem seçilebiliyor. Aynen bu şekilde 18-25 arasındaki genç kardeşlerimin her türlü cezai ve hukuki ehliyetleri var. Her türlü kararı alabiliyor, vergi veriyor, evlenebiliyor ama seçilme hakları yok. Burada bir haksızlık var. Biz size hakkınız olan bir şeyi teslim ediyoruz. Bu yaş grubundaki 8 milyon gencimizi de Meclis'te en iyi şekilde temsil edeceğinize gönülden inanıyorum."

Bakan Kaya, 65 yaş üzerinde 67 milletvekili varken genç vekil sayısının beş kişiyle sınırlı olmasının büyük bir haksızlık olduğunu ifade ederek, 18-25 yaş aralığında, kendisini iyi yetiştirmiş gençleri sadece TBMM'de değil, her yerde görmek istediklerini belirtti.

Birçok ülkede 18-25 aralığında gençlerin bakan olabildiğini anlatan Kaya, "Bizim gençlerimizin o gençlerden neyi eksik? Kaldı ki fazlası var eksiği yok. Bizim gençlerimizin vatan ve bayrak aşkıyla, iman dolu göğüsleriyle Meclis'te de en iyi şekilde görev yapacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

AK Parti iktidarları süresince Türkiye'nin IMF'ye borç veren, kişi başı milli geliri 11 bin dolara dayanan bir ülke haline geldiğini aktaran Kaya, daha fazlası yapılabilecekken e-muhtıralar, 17-25 Aralık darbe girişimi, Gezi olayları ve 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasıyla AK Parti'nin ve Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girme hedefinden bahsederek, "Ama hedeflerimiz çok daha büyük. Çok daha fazlasını bu ülke için yapmak istiyoruz. Bunun için de tamamen güçlü bir yönetim sistemi getirmek istiyoruz. İstikrarlı yönetim anlayışını kişiler ve partilerden bağımsız olarak bu ülkenin kazanımı haline getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Marmara Üniversitesi Hürriyet Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title