Haberler

Bakan İsmet Yılmaz: "Milli İradeye Uygun Olduğu İçin 16 Nisan'da Evet Demeliyiz"

Bakan İsmet Yılmaz: "Milli iradeye uygun olduğu için 16 Nisan'da evet demeliyiz" Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas ili ve ilçeleri STK yönetici ve başkanlarıyla biraraya geldiİSTANBUL - 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan...

Bakan İsmet Yılmaz: "Milli iradeye uygun olduğu için 16 Nisan'da evet demeliyiz"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas ili ve ilçeleri STK yönetici ve başkanlarıyla biraraya geldi

İSTANBUL - 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Önümüzdeki 16 Nisan'da niçin evet demeliyiz sorusuna demokratik olduğu için, milli iradeye uygun olduğu için desek yeridir. Bence başka söze de gerek yoktur" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çekmeköy'de Sivas ili ve İlçeleri STK Başkanları ve Yönetimleri Buluşması'na katıldı. Çekmeköy Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen programa Bakan Yılmaz'ın yanısıra Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

"80 yılda atanandan daha çok öğretmeni İstanbul'da görevlendirdik"

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının her geçen yıl azaldığını belirten Bakan Yılmaz, eğitimde sisteminde yapılan çalışmaları anlattı.

Bakan Yılmaz, "İstanbul'da 67 bin öğretmen vardı 2002'de. Şimdi 150 binin üstünde öğretmen sayımız var. 80 yılda atanandan daha çok öğretmeni İstanbul' da görevlendirdik dediğimizde doğruyu söylemiş oluyoruz. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretim de 40'tı şimdi 21'e düştü. Ortaöğretimde 22'ydi, şimdi 14'e düştü. İstanbul'da Türkiye'nin genelinde aldığımız mesafeden daha fazla mesafe aldığımızı belirtmek isterim" dedi.

Öğretmenlerin özlük haklarında da geçmişe kıyasla iyileştirme yapıldığını söyleyen Bakan İsmet Yılmaz, "Aranızda öğretmen olan varsa o kardeşlerim iyi bilir. Eğer 2002'de öğretmense 15 saat ek ders alan bir öğretmene ödenen para 635 lira. Bunun dolar karşılığı 409 dolar. Şimdi 3 bin 288 liradan fazla para veriyoruz. Bunun dolar karşılığı da 942 lira. Yani 400 dolar alırken şimdi 940 dolar alır hale geldi" şeklinde konuştu.

Çocukların bilgi çağına uygun şekilde yetiştirilmesi gerektiğine değinen Yılmaz, "Eğitim teknolojileriyle evlatlarımızı buluşturmamız lazım. Fatih Projesi'ni başlattık. Liseler ve ortaokullarda sınıflarımızı akıllı tahtalarla donatmaya başladık. Eksiklerimiz var ama önümüzdeki süreç içerisinde tamamlayacağız. Yine öğretmenlerimize ve öğrencilerimize tablet bilgisayarları hediye ettik. İstiyoruz ki, öğrenciler bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilsin ve ihtiyacı olduğunda bilgi otoyoluna internete girip istediği bilgiyi alabilsin, eskiden böyle bir şey yoktu" dedi.

Bakan Yılmaz, Şartlı Eğitim Sistemi ile ilgili bilgi vererek, "Şartlı Eğitim Programımız var. 23 milyon öğrencimiz bu şartlı eğitim programımızdan faydalanıyor. Nedir bu program? İhtiyacı olan, muhtaç olanların annelerine diyoruz ki, evladını düzenli olarak okula gönderirsen, ilkokula gönderdiğin her erkek evladın için 35 lira, kız evladın için 40 lira. Liseye gönderdiğin erkek evladın için 50 lira, kız evladın için 60 lira biz sana öderiz diyoruz. Bu çerçevede 23 milyondan fazla öğrencinin ailesine annesine hanımların hesabına yatıyoruz, 4 buçuk milyarın üzerinde para yatırdık. Bugün verilen eğitim dünden kat kat iyidir. Ama hedefimiz büyük olunca daha çok yapmamız gerekenleri biliyoruz ve o doğrultuda ilerliyoruz" diye konuştu.

"Milli iradeye uygun olduğu için 16 Nisan'da evet demeliyiz"

16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin bilgi veren Bakan İsmet Yılmaz, "Şimdi önümüzde bir fırsat var. 16 Nisan'da anayasa değişikliği önümüze geliyoruz. Bu anayasa değişikliğine niçin evet demeliyiz? Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı hükümeti kurabilmek için mutlaka yüzden 50'nin üzerinde oy almak lazım. Yüzde 34'le mi bu ülkeyi yönetmek demokrasi ve milli iradeye daha uygun, yoksa yüzde 50'nin üzerinde oy almak mı? Yüzde 50'nin üzerinde oy alarak bu ülkeyi yönetmek demokrasi ve milli iradeye daha uygundur. Önümüzdeki 16 Nisan'da niçin evet demeliyiz sorusuna demokratik olduğu için, milli iradeye uygun olduğu için desek yeridir. Bence başka söze de gerek yoktur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title