Haberler

Bakan İsmet Yılmaz: Fırsat Eşitliğini Sağladığımızı Düşünüyorum

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bir TEOG sınavımız oldu, orta okuldan liseye geçiş için. Bu sınavda 120 sorunun, 120'sini yapan öğrencilere baktım, fırsat eşitliğini sağladığımızı düşünüyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Aydın Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl açılış törenine katıldı. Bakan Yılmaz açılış töreninde yaptığı konuşmasında, "Bir TEOG sınavımız oldu, orta okuldan liseye geçiş için. Bu sınavda 120 sorunun, 120'sini yapan öğrencilere baktım, fırsat eşitliğini sağladığımızı düşünüyorum. Kimisi istisna diyor ama vereceğim örnekler istisnanın çok ötesinde 120 soruyu çözenlerden birisi Van Erciş'ten. Hiçbir zaman il merkezlerini söylemedim. Bir diğeri Van'ın Edremit ilçesinde, Ağrı Diyadin'den, Muş Varto'dan, Şırnak İdil'den, Tunceli Çemişgezek'ten. Tunceli Çemişgezek'ten TEOG'da birinci olan çocuk şimdi Robert Koleji'nde okuyor. İşte bu fırsat eşitliğidir" dedi.

"İNŞALLAH 21. YÜZYIL BİZE AİTTİR"

Bakan Yılmaz, "Bir işgal durumu olduğunda Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi 'geldikleri gibi giderler' diyebilmek lazım ki bu ülkenin geleceğini özgür kılalım. Eğer gelenlere 'hoş geldiniz' derseniz, o zaman başınız eğik gezersiniz. Başka ülkelerdeki örnekler ama ilele ebed özgür yaşamış, 'hür yaşadım hür yaşarım' diyen nesille, bir millet, başka ülkelerin boyunduruğu altında yaşamış olanların arasında özgüven farkını görürseniz, gelecek 21. yüzyılın kime ait olduğunu görebilirsiniz. İnşallah 21. yüzyıl bize aittir" şeklinde konuştu.

"YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARINI YILDA BİRDEN ÇOK YAPACAĞIZ"

Bakan Yılmaz, "Yabancı dil eğitimine öncelik vereceğiz. Kendi ana dilinizde nasıl kendinizi ifade edebiliyorsanız, bir yabancı dille de kafanızda olanı anlatabilmeniz gereklidir. İnşallah önümüzdeki dönemden itibaren pilot iller seçerek başlayarak 5. sınıfları, orta birleri yabancı dil ağırlıklı sınıf haline getireceğiz" diye konuştu. Bakan Yılmaz, yüksek öğretim reformunu hayata geçireceklerini belirterek, Yüksek Öğretim Kalite Kurumu ve Yüksek Öğretim Planlama Kurumu oluşturacaklarını belirtti. Yılmaz, "Yüksek öğretime geçiş sınavlarını yılda birden çok yapacağız" dedi.

"MUTLAKA GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI LAZIMDIR"

Bakan Yılmaz, "Üniversitelerimizde bu akademik yılda geçmiş yıllarda olmayan bir görev daha düştüğünü düşünüyorum. O da Türk demokrasi tarihinde önemli bir kırılma noktası olan 15 Temmuz demokrasi ve özgürlükler bayramı ruhunun gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Ülkemiz 15 Temmuz'da, milli iradeyi, demokrasiyi ve hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan alçak bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi ordu içinde de örgütlenmiş bir ihanet cuntası bir darbe girişiminde bulundu. Millete ait olan, tanklar, uçaklar, silahlar ihanet şebekeleri tarafından gasp edildi. Namluları halka ve halkın temsilcilerinin bulunduğu kurumlara doğrultuldu. Bu işgal gücüne karşı halkımız elinde hiçbir silah olmadan sadece bilekleri ve yüreklerini ortaya koyarak bedenlerini siper ederek bir zafer kazandı, bir destan yazdı. Millet hakkına, hukukuna ve evlatlarının geleceğine sahip çıktı. Evlatlarının geleceği için aydınlık bir Türkiye için can pahasına ülkesine vatanına sahip çıktı. Kendi ülkesinin kendi seçtikleri tarafından yönetilmesine sahip çıktı. Kahraman milletin kanıyla, canıyla, tanka, topa, tüfeğe, helikoptere karşı yazdığı destanın mutlaka gelecek nesillere aktarılması lazımdır. Burada Milli Eğitim'e büyük bir görev düşüyor. Ama burada aynı zamanda üniversitelerimize de büyük bir görev düşüyor" şeklinde konuştu. Yılmaz, "Abdurahim Karakoç'un 'Hasan'a mektup' diye bir şiiri var. Orada bir cümlesinde derki 'Öl insan küçülmez ölünce Hasan'. İşte bu 15 Temmuzlar'daki Ömer Halis Demirleri görenler insanların ölünce küçülmediğini aksine ölünce devleştiğini gördüler ve bunun yeni nesillere aktarılması lazım. Bunları nesilden nesile aktardığımızda inşallah biz yarınımızdan emin olacağız" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Aydın Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title