Haberler

Bakan İşler, CHP'yi 'Ti'ye Aldı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, CHP’nin HSYK’nın yapısında değişiklik öngören kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuru denemelerini değerlendirerek, “CHP’nin ne kadar beceriksiz, başarısız ve vizyonsuz olduğunu göstermesi bakamından ben son derece manidar buluyorum.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, CHP'nin HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru denemelerini değerlendirerek, "CHP'nin ne kadar beceriksiz, başarısız ve vizyonsuz olduğunu göstermesi bakamından ben son derece manidar buluyorum. Bir Anayasa Mahkemesi'ne bile başvurmayı beceremeyen bir anamuhalefet partisiyle karşı karşıyayız. Ancak üçüncü denemesinde başarılı oldu" dedi.

Ostim Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ostim Organize Sanayi Bölgesi'ni sık sık ziyaret ettiğini ifade eden Bakan İşler, Ostim Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin ve Ankara'nın yüz akı olan bir bölge olduğunu kaydetti. Ostim'den dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yapıldığını söyleyen Bakan İşler, "Ostim çok sayıda insanın çalıştığı bir yer. 5 bin 200 tane iş yerinin bulunduğu bir yer ve aynı zamanda 50-60 bin insanın çalıştığı bir yer" dedi.

"OSTİM; TÜRKİYE'NİN VE ANKARA'NIN YÜZ AKI"

Günde 50 bin insanın Ankara'nın dışından Ostim'e gelerek alışverişte bulunduğuna dikkat çeken Bakan İşler, "Belki Ankara'nın en büyük turizm merkezi diyebiliriz. Ben güzel çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum. Ostim hakikaten Türkiye'nin ve Ankara'nın yüz akıdır. Bundan sonrada çok güzel planlar ve projeler var. İnşallah onları da hayata geçirdikleri zaman hem Ankara ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlayacaklarını diliyorum" diye konuştu.

"OKUDUM, GÜLDÜM VE GEÇTİM"

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bakan İşler, bir gazetecinin, "Son MGK toplantısında ardından 'ulusal yapıyı tehdit eden yapıya karşı mücadele' konusunda tavsiye kararı alındığı bilgileri yansıdı. Bu doğrultuda Başbakanlıkta da bir komisyon kurulduğu bilgileri kamuoyunda yer aldı. MGK'da alınan kararla ilgili bilgiler verebilir misiniz?" diye sorması üzerine, "MGK'da konuşulan konular zaten gizli kalması gereken hususlardır. Dolayısıyla o konuda benim size söyleyeceğim o bildiride geçen cümledir. Onun için daha fazla bilgi vermem söz konusu değil. Ama bugün bazı medyada işte MGK'da şunlar konuşuldu, bunlar konuşuldu gibi birtakım yazılar var. Doğrusu ben okudum, güldüm ve geçtim" dedi.

"TAMAMEN YARGI KARARIDIR, BİZİM OLAYA MÜDAHİL OLMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

17 Aralık Operasyonu'nda alınan tahliye kararlarının sorulması üzerine ise Bakan İşler, "Biliyorsunuz bu yargıya intikal etmiş bir meseledir. O arkadaşları zamanın da tutuklayanlar yargı mensupları ve camiasıydı. Yine davalar devam ediyor biliyorsunuz. Tutuksuz yargılama kararını verdiler. Tahliye yaptılar. Ama şuanda yargılamaları devam ediyor. Yargı süreci işliyor. Dolayısıyla oraya bizim hükümet olarak müdahil olmamız söz konusu değildir. Tamamen yargı kararı ve saygı duyuyorum ben" ifadelerini kullardı.

"CHP DARBECİLERLE KOL KOLA"

Bakan İşler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Onlara oy verirseniz iki elim yakanızda olacak' sözlerinin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanının 'AK Parti'ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacak' ifadesi aslında komik bir ifade ve aynı zamanda tehdit vari bir ifade. Milleti tehdit ediyor ve millete tepeden bakmanın bir göstergesi ve onun ifadesi olarak değerlendiriyorum. Son derece yanlış buluyorum. Eğer siz millete projelerinizi anlatırsanız, hedeflerini anlatırsanız millet zaten size oyunu verir. Ama siz bugüne kadar CHP'den herhangi bir proje duydunuz mu? CHP'nin hedefleri konusunda bir açıklama yaptığını duydunuz mu? Bugüne kadar yaptıklarını yalan, iftira, karalama ve kriz çıkarma. Yani bir fincan suda fırtına kopararak acaba hükümeti devirebilir miyiz ve bunun içinde şimdiye kadar CHP'nin tarihe baktığımız zaman ya işte darbecilerle kol kola olduğunu görüyoruz şimdi de devleti tehdit eden paralel yapıyla, çeteyle kol kol olarak iktidara gelmeyi planlıyor. Tek artık ümidi bu çeteyle birlikte hareket etmek olduğu içinde böyle tehdit vari ifadelerle de acaba milletimizden oy alabilir miyim politikasını güdüyor. Ama son derece yanlış. Milletimiz bu tür tehditlere bu tür değerlendirmelere pabuç bırakmaz."

"KESİNLİKLE ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLLERİ OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarı gül'ün bir etkinlikte vatandaşa attığı yumruğun sorulması üzerine de Bakan İşler, "Mustafa Sarıgül kendisini eleştiren bir vatandaşımıza yumruk atması çok önemli. Aslında bu ne kadar tahammülsüz olduklarını, eleştiriye ne kadar tahammülsüz olduklarını göstermesi bakamından son derece manidar. Daha öncede biliyorsunuz Sarıgül, Baykal ile girdiği mücadelede koltukların üzerinden atlayarak kendisini eleştirenlere yumruklar atmıştı. O günden bugüne hiçbirşeyin değişmediğini ben gözlemledim. Aynı zamanda tek parti zihniyetin de bir yansıması olarak ben olayı değerlendiriyorum. Kesinlikle eleştiriye tahammülleri olmadığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

"UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Ukrayna'da yaşanan krizde NATO'nun açıklamalarını sorulması üzerine ise Bakan İşler, şunları kaydetti:

"Yaşanan olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Bakanımız da hemen bu olaylar vukuya geldiğinde Kiev'e gitti. Orada gerekli taraflarla görüşmelerini yaptı. Biz Türkiye olarak, dış politika olarak barışı, huzuru, istikrarı hedeflemekteyiz. Dolayısıyla Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün önemsiyoruz ve NATO ile diğer bazım kurumlarında bu olaya el atmasını doğrusu ben önemsiyorum. Bu Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması bütün bölge için yararlı olduğunu düşünüyorum. Aslında çevremize baktığımız zaman zaten çeşitli bölgelerde sıkıntılar var. Oralarda da toprak bütünlüklerinin bölünmesi, parçalanması konuşuluyor. Bir takım ihtimaller söz konusu. Bizim Türkiye Cumhuriyeti olarak politikamız mevcut sınırların korunması yönünde ve dolayısıyla yeni krizlere, yeni sıkıntılara yol açılmaması yönünde. Orada bizim soydaşlarımız var. Onların gelecekleri, onların haklarının, hukuklarının korunması bizim için önemli. Türkiye olarak diplomatik kanalları kullanıyorum ve gerekli çalışmaları sürdürüyoruz."

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE BİLE BAŞVURMAYI BECEREMEDİLER"

CHP'nin HSYK'nın yapısında değişiklik yapan kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasını yönündeki bir soruya da Bakan İşler, CHP'nin son günlerde enteresan bir tavır sergilediğini söyledi. HSYK Kanunu'nu Meclis'ten geçirdiklerini hatırlatan İşler, "Geçen yasanın prosedürü Cumhurbaşkanının onaylanmasından sonra kanun haline geliyor ve ondan sonra Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaları gerekiyordu. Fakat CHP, Cumhuriyet tarihinde de bir ilke imza atarak daha Cumhurbaşkanımız yasayı onaylamadan Anayasa Mahkemesi'ne gitti. O zaman ben yaptığım açıklamada da ' Anayasa Mahkemesi bunu reddetmesi lazım' dedim. Çünkü Anayasa'nın 151. Maddesine de gayet açık bir tavırdı. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi elinin tersiyle bunu reddetti. Daha sonra apar topar bir daha başvurdular. Bu sefer de usulden reddetti. Çünkü evrak eksikliği var. Bugün yeniden başvurdular. Aslında bu yaşanan olaylar çok önemli. CHP'nin ne kadar beceriksiz, başarısız ve vizyonsuz olduğunu göstermesi bakamından ben son derece manidar buluyorum. Bir Anayasa Mahkemesi'ne bile başvurmayı beceremeyen bir anamuhalefet partisiyle karşı karşıyayız. Ancak üçüncü denemesinde başarılı oldu. Ben olayı bu şekilde değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Anayasa Mahkemesi Emrullah İşler Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title