Haberler

Bakan İslam, Esenler'de Çocuk Sokağı'nı Açtı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Esenler'deki Menderes Mahallesi'nde trafikten arındırılmış ve kameralarla korunan Türkiye'nin ilk "Çocuk Sokağı"nın ve aynı sokakta bulunan Esma Biltaci Anne-Çocuk Kampüsü'nün açılışı ile Anne Üniversitesi'nin 3. dönem mezuniyet törenine katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Esenler'deki Menderes Mahallesi'nde trafikten arındırılmış ve kameralarla korunan Türkiye'nin ilk "Çocuk Sokağı"nın ve aynı sokakta bulunan Esma Biltaci Anne-Çocuk Kampüsü'nün açılışı ile Anne Üniversitesi'nin 3. dönem mezuniyet törenine katıldı.

Sokağı gezerek çocuklarla bir süre oyun oynayan Bakan İslam, Çocuk Sokağı projesiyle, yönetici ile halkın el ele verdiğinde neler

yapılabileceğinin görüldüğünü vurguladı. "Projeden çok etkilendim" diyen İslam, Çocuk Sokağı'na geldiğinde Susam Sokağı'nı hatırladıklarını dile getirdi. Bakan Ayşegül İslam şöyle konuştu:

"Çocukların sokağa çıkabilmesi, özgür olabilmesi, evinden çıkarak sokakta oynayabilmesi ve bütün bunları yaparken trafikten korkmaması, annelerin ve babaların emin olarak çocuğunu dışarı çıkarabilmesi, hakikaten günümüzün metropol şehirlerinde çok sık

rastlanabilen şeyler değil. Esenler, şimdi buna kavuşmuş."

ESMA'NIN ADI VERİLDİ

Bakan İslam, Anne-Çocuk Kampüsü'ne "Esma Biltaci" adının verilmesinin büyük bir kadirşinaslık örneği olduğunu vurgulayarak, "Bizimle aynı kaderi yaşayamayan Müslüman kardeşlerimizin kaderi için hiçbir şey yapamıyorsak, gözyaşı döktüğümüzü söylemek ve göstermek de çok önemli" dedi.

Esma Biltaci'nin ağabeyi Muhammed Ammar Biltaci de, "Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda kızkardeşimin şehadetiyle ortaya çıkan örnek tepki, ebedi olarak devam edecektir. Buradaki okula Esma'nın adının verilmesi, ahlakın, umudun, erdemin sembolü olacaktır.

Esma'nın çocuklara özel bir ilgisi vardı. O, çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretirdi" dedi.

Konuşmaların ardından, 200 kişinin mezun olduğu Anne Üniversitesi'nden 6 kişiye diplomasını veren İslam, daha sonra Esma Biltaci Anne-Çocuk Kampüsü'nün açılış kurdelesini kesti.

Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da katıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşenur İslam Menderes Türkiye Esenler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title