Haberler

"Engellilerimizi Hayatın Her Alanında Görmek İstiyoruz"

Güncelleme:

Konya'daki temaslarını sürdüren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Karatay Sevgi Evlerinin açılış törenine katıldı.

'bizim FİKRİMİZE UYUŞMAYAN BİR HAL TARZI'

Konya'daki temaslarını sürdüren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Karatay Sevgi Evleri'nin açılış törenine katıldı. Bakanlığı tarafından sevgi evlerine ve yurtlara yönelik yapılan yatırımları anlatan Bakan İslam, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bingöl'de AK Parti 1'inci sıradan belediye meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul'un, AK Partili Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin ilk toplantıda "Başkan vekilliği ve yardımcılığı için kadınlara görev vermeyeceğiz" demesinin üzerine istifa ettiği hatırlatılması üzerine Bakan İslam, henüz meclis üyesi ve başkanla görüşmediğini belirtti. Bakan İslam, "Şu an için bir şey söyleyemiyorum, sadece faraziye olarak basında yer alanlar doğruysa, eğer belediye başkanı gerçekten böyle bir şey söylediyse, çok yadırgadığımı dün söylemiştim. Yine aynı yerdeyim. Bizim Ak Parti olarak, hükümet olarak, söylemlerimiz, eylemlerimize uyuşmayan, bizim fikrimize uyuşmayan bir hal tarzıdır. Umarım böyle bir şey söylememiştir. Umarım ikisi arasında yanlış anlaşılmadır. Akşam ikisini de arayacağım ve konu hakkında bilgi sahibi olacağım" dedi.

AİLE İÇİ ŞİDDET

Son dönemlerde aile içi şiddet olaylarının arttmasıyla ilgili soru üzerine Bakan İslam, şunları söyledi:

"Hiç istemediğimiz hadiseler bunlar. Toplumsal şiddete karşıyız. Aile içi şiddete karşısız, çocuklara, kadınlara, yönelik şiddete karşıyız. Hükümet ve bakanlık olarak bu tür şiddet olaylarıyla mücadele ediyoruz. Mücadelemizi bu olayları sıfıra indirene kadar sürdüreceğiz. Yasal anlamda ve psikolojik anlamda eğitim vererek bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Toplumumuzun daha fazla bilinçli olması gerekiyor. Birazda vicdanlı,merhametli, empati yapan insanlar haline gelmemiz gerekiyor. Bu şiddetin sona erdirilmesi için. Ama arka plandaki diğer sebepleri de bulmak için de bir takım çalışmalarımız var. Bunları sıfıra indirinceye kadar mücadelemiz devam edecek."

KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI

Bakan İslam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili de "Meclis'teki olay, affedilecek bir şey değil. TBMM çatısı altında böyle bir hadisenin cereyan etmesi ne anlaşılır bir şey, ne de affedilir bir şey. Çok geçmiş olsun diyorum değerli parti başkanına. Bir daha tekrarlanmamasını umut ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşenur İslam Ak Parti Karatay Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title