Haberler

Bakan İslam'dan Toru'ya Ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Çeşitli açılış ve programlar için Konya'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu ziyaret ederek başarılar diledi. Ziyarete AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de katıldı. Kadının sosyal hayatta ve özellikle siyasette daha etkin rol almasından mutluluk duyduklarını ifade eden Bakan İslam, "Fatma Hanımın yüksek bir oy oranıyla belediye başkanlığına seçilmesinden çok mutlu oldum. İyi yetişmiş ve belediyecilik konusunda tecrübeli olan Fatma Hanım'a başarılar diliyorum. Çok önemli projeleri olduğunu biliyorum. Bunların hayata geçirilmesi noktasında biz de elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi. Fatma Toru'nun Türkiye'deki ilk başörtülü metropol ilçe belediye başkanı olduğunu hatırlatan Bakan İslam, "Kadının başörtüsü ile sosyal hayatta yer alabilmesi için yıllarca mücadele ettik. Bunu bir özgürlük sorunu olarak görüyorduk. Çok şükür geçmişin bu ayıbını kapatmak bize nasip oldu. Kadınların yönetim alanında olmasından da büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da ziyaretlerinden dolayı Bakan İslam'a teşekkür ederek, "Meram'ın doğal, tarihi ve kültürel olarak farklı bir yapısı var. Bu yapıyı koruyarak projelerimize yön vereceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ile koordinasyon içerisinde çalışacağız. Bize her zaman destek olacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ve Sayın Valimiz Muammer Erol'a da şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Toru, günün anısına Bakan İslam'a bir tablo hediye etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayşenur İslam Fatma Toru Konya Meram Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title