Haberler

Bakan İslam'dan 17 Ağustos Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 16.yılında anma mesajı yayımladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 16.yılında anma mesajı yayımladı.

17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği 17 Ağustos Marmara Depreminin 16. yılı sebebiyle mesaj yayınlayan Bakan İslam, hayatını kaybeden binlerce depremzedeye başsağlığı diledi.

En büyük temenni ve duanın aynı acının ve felaketin bir daha yaşanmaması olduğunu dile getiren İslam, "Ülkemiz için büyük bir felaket olan Marmara depreminde resmi rakamlara göre 17 bin 480 canımızı kaybettik. Binlerce vatandaşımız evsiz, yuvasız kaldı. Biliyorum ki geçen yıllar yaraları sarsa da ne acımızı azalttı ne de kaybettiklerimizi unutturdu. Bundan sonra geçecek yıllar da unutturmayacak. Devlet ve toplum olarak en büyük sorumluluğumuz, yaşanan felaketlerden ders çıkarmak, ülkemizin aktif bir deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini göz önünde tutmak ve gerekli önlemleri almaktır. Son 13 yılda Deprem gerçeğini göz önünde bulunduran hükümetimiz yasal ve idari yönden yapısal reformlara imza attı. Amacımız bundan sonra kimsenin canının yanmamasını, böyle büyük acıların yaşanmamasını sağlamaktır. Türkiye'nin, bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını gönülden diliyorum. Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaştığımı belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşenur İslam Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title