Haberler

Bakan Işık, Yoğun Programda Yorgun Düşüp Bayıldı

Adapazarı'nda türk Traktör Fabrikası'nın açılışı sırasında konuşmasına başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra "Biraz kan şekerim düştü herhalde" diyerek fenalaşan ve müdahale edildikten sonra hastanede müşahade altında tutulan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, olay anına kadar yaklaşık 8.5 saatlik yoğun bir ziyaret programı yaşadığı ortaya çıktı.

Adapazarı'nda türk Traktör Fabrikası'nın açılışı sırasında konuşmasına başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra "Biraz kan şekerim düştü herhalde" diyerek fenalaşan ve müdahale edildikten sonra hastanede müşahade altında tutulan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, olay anına kadar yaklaşık  8.5 saatlik yoğun bir ziyaret programı yaşadığı ortaya çıktı.

Sakarya programına sabah saat 07.30'da Ankara'dan Adapazarı'na hareket ederek başlayan 49 yaşındaki Bakan Fikri Işık, eğer rahatsızlık geçirmemiş olsaydı Sakarya'daki programı saat 21.00'e kadar devam edecekti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık meteorolojiye göre 30-32 derece arasındaki sıcak ve oldukça nemli olan havadaki Sakarya ziyaretine saat 09.30'da vilayetle başladı. Burada Vali Hüseyin Avni Coş ile görüşen Bakan Işık daha sonra saat 10.15'de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ardından saat 11.00'de Sakarya Üniversitesi ve Teknoparkı ziyaret etti.

Saat 12.00'de Toyota Adapazarı Fabrikasını gelerek fabrikayı da ziyaret eden Bakan Işık işçilerle öğle yemeğinde biraraya geldi. Saat 13.30'da Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasını da programı kapsamında ziyaret eden ve Oda Başkanı Mahmut Kösemusul ile görüşen Bakan Işık saat 14.00'de Organize Sanayi Bölgesini, saat 14.30'da da Neuctec Fabrikasını gezdi.

Bakan Işık, Sakarya programında 'Kan Şekerim düştü' diyerek fenalaştığı Türk Traktör Fabrikası'na da saat 16.00'da geldi. Saat 17.00 sıralarında da konuşma yaparken fenalaştı. Kürsüde fenalaştıktan sonra ambulanstaki doktorlar tarafından ilk müdahalesi yapılan Bakan Işık, daha sonra makam aracıyla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi'nde müşahade altına alındı. Bakan Işık rahatsızlanmamış olsaydı, Sakarya programı kapsamında saat 18.00'de Ak Parti Sakarya İl Başkanlığını ziyaret edip burada 3 saat kaldıktan sonra da sat 21.00'de Sakarya'dan ayrılacaktı.

KARDİYOLOJİ SERVİSİNDE GÖZLEM ALTINDA

Adapazarı'nda traktör fabrikası açılışında konuşma yaptığı sırada fenalaşan Bakan Fikri Işık, sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından makam otomobiliyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'ne götürüldü. Bakan Işık'ın burada bir süre gözetim altında tutulacağı ve kalp ritminin gözlemleneceği öğrenildi.

BAKANLIKTAN SAĞLIK DURUMU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın Adapazarı'nda katıldığı programda fenalaşması sonrasında bakanlıktan açıklama yapıldı. Rahatsızlığın, Bakan Işık'ın tansiyonunun düşmesi nedeniyle yaşandığının ve sağlık durumunun iyi olduğunun belirtildiği açıklama şöyle: 'Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık bugün bir dizi çalışmalarda bulunmak üzere Sakarya ilindeydi. Bakanımız yoğun programı çerçevesinde katıldığı bir açılışta, konuşma yaptığı esnada yorgunluğa bağlı tansiyonunun düşmesi sonucu rahatsızlanmıştır. İlk müdahale olay yerinde, akabinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmıştır. Sayın Bakanımız Fikri Işık'ın yapılan tetkikler sonucunda sağlık durumunun iyi olduğunu tüm kamuoyuna saygı ile iletiriz.' - Adapazarı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Üniversitesi Türk Traktör Fikri Işık Adapazarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title