Haberler

Bakan Işık: Yaratıcılığın Sistematiğe Dönüşmesi Önceliğimiz (3)

Vergi ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde düzenlenen Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası tarafından düzenlenen '2013 Tescil ve Vergi Ödül Töreni'ne katıldı.

Vergi ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde düzenlenen Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası tarafından düzenlenen '2013 Tescil ve Vergi Ödül Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Bakan Fikri Işık, Ak Parti'nin 12 yıldır gece gündüz çalıştığını belirterek, "Türkiye'de hiç kimsenin 'hükümet çalışmıyor' diyemez. Biz bunları diyenleri çok gördük. Her hafta, her ay, her sonbahar kriz bekleyenleri çok gördük. Dünyanın en büyük krizini teğet geçiren bir ülke olarak Allah'a şükür dünya ekonomik tarihine de geçtik" dedi.

MİLLİ GELİRİ 11 BİN DOLAR SEVİYESİNE YÜKSELTTİK

Fikri Işık, 3 bin 300 dolar olan milli geliri, 11 bin dolar seviyesine yükselttiklerini ifade eden Işık, şöyle konuştu: "Bunu asla yeterli görmüyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılında 25 bin doları geçmek durumundayız. 233 milyar dolardan aldık gayri safi yurt içi hasılayı şu anda 822 milyar doları bulduk. Yetmez, 2 trilyon doları bulmak durumundayız. 36 milyardı ihracatımız şu anda 160 milyar dolarla inşallah kapatacağız buda yetmez. 500 milyar dolar ihracat yapacağız. Ecdada bu yakışır. Geleceğin istikbalinin garanti altına alınması ancak bu sayede olur. Bunu çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bütün bu işler hedefleri gerçekleştirmek için çok önemli adımlar, atılımlardı. Şimdi yeni bir sıçramanın eşiğindeyiz. Yeni bir başarı hikayesini inşallah birlikte yazacağız. Bu başarı hikayesinin temelinde de nitelikli üretim, nitelikli insan kaynağı, Ar-Ge ve teknolojiye dayalı yüksek katma değerli ürünlerle ihracatımızı, istihdamımızı artırmak."

YEŞİL ÜRETİME ÖNEM VERİYORUZ

Yeşil üretime önem verdiklerini kaydeden Bakan Işık, "İnsana ve çevreye saygılı olmayan bir üretimle devam etme şansımız yok. Son 2014 yılında içimizi yakan iki tane büyük olay oldu. Hatta birkaç tane oldu da üç tanesi herkesin hatırında. Bir tanesi Soma faciası. Kesinlikle yeşil üretimin olmamasının bir sonucudur. İstanbul'daki asansör kazası. İşte en son Ermenek'teki maden kazası. Neden? İnsana saygı duymazsanız, daha çok kazanacağım diye daha önce açılmış bir ocağın altına girerseniz, Allah'ın tabiata koyduğu kanun belli. Bunu insanın değiştirme gücü yok ki. Bu açıdan artık üretim yaparken, üretimimiz insana saygılı olacak. İşçi sağlığı ve iş güvenliği bizim üretim felsefemizin güvenliği olacaktır. Bunun için yapılması gereken masrafları kesinlikle artık bir maliyet olarak görmeyeceğiz. Buna ham madde girdisi gibi bakacağız. Üretimi yaparken havayı, suyu, toprağı kirletmeyeceğiz. Bunun ne anlama geldiğini Trakya çok iyi biliyor. Şu anda biz Ergene Havzası'nı temizlemekle ilgili 3 milyar liraya mal olacak projeyi hayata geçiriyoruz. 5 tane organize sanayi bölgesinde 5 tane büyük arıtma tesisi kuruyoruz. Artık organize sanayilerden bir tek gram arıtılmamış, katı veya sıvı deşarj yapılmayacak" diye konuştu.

Fikri Işık, daha sonra vergi ödüllerini sahiplerine verdi. Bakan Işık, bölgedeki sanayici işadamları ile basına kapalı olarak toplantı yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti İpsala Keşan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title