Haberler

Bakan Işık: Türkiye'ye Siber Saldırı Haberleri Asparagastır (2)

'para İÇİN EL PENÇE DİVAN DURAN BİR BAŞBAKAN VARDI' Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde halka hitap etti.

'para İÇİN EL PENÇE DİVAN DURAN BİR BAŞBAKAN VARDI'

Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde halka hitap etti. Refik Cesur Bulvarı'nda kurulan platformda konuşan Işık, şunları söyledi:

"O dönemde memleketimiz adeta üç kuruşa muhtaç edilmiş durumda iken üçlü koalisyon vardı. Gitmiş ABD Başkanı Clinton'ın karşısına çıkmış, başkan masada otururken bizim Başbakan el pençe divan durmuş 'Ne olur IMF'ye söyle de bize 500 milyon dolar para versin.' 500 milyon dolar para için ABD Başkanı'nın karşısında esas duruşta duran bir Başbakan vardı. IMF'ye gidildi oraya da 'Bize 500 milyon dolar para verin' dendi. IMF de 'Tamam size para veririz. İki şartımız var bunlardan birisi ne dersek yapacaksınız. İkincisi sizin sözünüze artık güvenmiyoruz. Sizin başınıza bir de Derviş vereceğiz, o ne derse onu da yapacaksınız.' Bu memleketin başında bir Başbakan, iki Başbakan yardımcısı varken bir de süper Bakan getirdiler. O günlerde Carlo Cottarelli diye bir adam vardı. Herkes adını bilirdi. Türkiye'de bakanlardan çok onun sözü geçerdi. Siyasetle ilgisi olmayan adamlar 'Acaba bu Fenerbahçe'nin yeni futbolcusu mu?' diye bakarlardı. Neydi bu adam, IMF'nin sıradan bir ismi idi. Bürokrat olan arkadaşlar anlatıyorlar bakanlara dahi fırça atarmış adam. Niye? Parayı o veriyor, parayı veren düdüğü çalıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Osmaniye Türkiye Düziçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title