Haberler

Bakan Işık, Tokatlılar Derneği Üyeleriyle Buluştu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Siyasi tartışmalarımız elbette olacak, görüş farklılıklarımız da elbette olacak. Birbirimize saygımızı ve sevgimizi kaybetmediğimiz sürece inşallah millet olarak yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz." dedi.

Bakan Işık, İzmit ilçesinde bir otelde Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince düzenlenen programda yaptığı konuşmada, dernekçiliğin çok zor olduğunu, bu tür organizasyonların meşakkatli uğraşlar sonucunda ortaya çıktığını söyledi.

Kocaeli'de yaşadığı için kendini şanslı hissettiğini dile getiren Işık, şunları kaydetti:

"Kocaeli, sadece Türkiye coğrafyasının değil, bizim bütün gönül coğrafyamızın özetidir. Gönül coğrafyamızda hiçbir yer yoktur ki Kocaeli'de oradan bir temsilci olmasın. Kocaeli, Balkanları, Kafkasları, Orta Doğu'yu, Kuzey Afrika'yı içinde bulunduran muhteşem bir şehirdir. Gerçekten Kocaeli'yi dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak tanımlıyorum. Bu şehirde yaşamayı Cenabı Allah'ın bir lütfu olarak değerlendiriyorum. Dünyada bu kadar güzel şehir çok azdır.

Bu şehri zenginleştiren, bu şehri pek çok şehirden farklı kılan önemli özelliklerden biri de kökeni, menşei neresi olursa olsun, insanları kaynaştırması, birleştirmesidir. İşte bu renklerin en belirgin, en bariz olanlarından birisi de Tokat'tır. Evet, hepimizin doğduğu yer farklı. Hepimiz Kocaeli'de buluştuk ve aynı ideal uğruna yol yürümeye devam ediyoruz. Bu bizim hem şehrimizin gücüdür, hem de şehrimize gelecekte dinamizm katacak en önemli zenginliğimizdir."

Aslen Gümüşhaneli olduğunu ve 45 yıldır Kocaeli'de yaşadığını aktaran Bakan Işık, "Kocaeli'nin gelişmesi için elimden gelen gayreti göstermeye çalışan bir arkadaşınızım." ifadesini kullandı.

Tokat'ın tarihin her döneminde kahramanlar yetiştiren bir il olduğuna işaret eden Bakan Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O kahramanlar sayesinde biz bugün, bu topraklarda özgür ve bağımsız olarak yaşıyoruz. Birliğimizi ve beraberliğimizi de sürdürdükçe, siyasi tartışmalarımız elbette olacak, görüş farklılıklarımız da elbette olacak. Birbirimize saygımızı ve sevgimizi kaybetmediğimiz sürece inşallah millet olarak yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Bir taraftan Kocaelimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Ama her birimizin ayrı bir sorumluluğu da belki doymadığımız ama gönül bağlarımızın devam ettiği doğduğumuz topraklara karşıdır. Bir kişinin doyduğu topraklara karşı görevlerini anlatmaya gerek yok ama doğduğu topraklara karşı da görevlerini unutmaması gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title