Haberler

Bakan Işık'tan CHP'nin Projesine Eleştiri: Bunlar Ayağı Yere Basmayan Projeler

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP'nin açıkladığı 'Merkez Türkiye' projesini eleştirerek, " Türkiye'nin geleceği bölgesel cazibe merkezlerinden geçer. Öyle her şeyi bir araya toplayarak, bir merkez kurma dönemi geçti. Bunlar ayağı yere basmayan projelerdir" dedi.

Bakan Işık, sabah helikopterle Bartın'a geldi. Bakan Işık, Atatürk Şehir Stadyumu'nda Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Işık, Gürgenpınarı Köyü mevkisinde bir restorantta sanayici ve işadamları ile bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Işık, Türkiye'nin altyapısını güçlendirmek için 12 yıldır çalıştıklarını söyledi. Bakan Işık, "Eğer 2002 yılından 2008 yılına kadar Türkiye altyapıya, üretime, yatırıma, istihdama kaynak ayırmamış olsaydı, bu alanları ihmal etmiş olsaydı, sadece maaşlar üzerinden siyaset yapmış olsaydı, inanın 2008 krizinde Türkiye 2001 krizinden çok daha beter bir sonuçla karşı karşıya kalırdı" dedi.

CHP'nin vaatlerini eleştiren Bakan Işık, "Baktılar ki kendi oy oranlarını koruyamayacaklar, başladılar, 'Emekliye şunu vereceğiz, asgari ücretliye şunu vereceğiz, şuraya yapacağız, bunu buraya yapacağız.' Yani 'ayakkabımı boyar mısın', 'onu da boyayacağım' noktasına kadar getirdiler" dedi.

'MERKEZ TÜRKİYE' PROJESİNİ ELEŞTİRDİ

CHP'nin açıkladığı 'Merkez Türkiye' projesini eleştiren Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Yeni bir şehir kuracakmış. Allah akıl fikir versin. Yav gel burada Filyos projesini canlandıralım. Hem Bartın hem Çaycuma hem Karabük hem Zonguldak beraber kalkınsın. Gelin yaptığımız çalışmaya destek verin. Bandırma'daki projemize destek verin. Kimya kümelenmesini orada kuralım. Karasu'da otomotiv endüstri bölgemize destek verin. Orada otomotivde güçlü bir merkez oluşturalım. Memlekette her şeyi bir yere toplamanın dünyada modası geçeli kaç sene oldu. Dünya kümelenme modeli ile kalkınıyor. Her şeyi bir araya toplamak, hangi akla hangi mantığa hizmettir. Dünyadan haberleri yok."

Projenin basında iyi bir proje olarak sunulmaya çalışıldığını savunan Bakan Işık, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin geleceği, bölgesel cazibe merkezlerinden geçer. Öyle her şeyi bir araya toplayarak, bir merkez kurma dönemi geçti. Bunlar ayağı yere basmayan projelerdir. İşte ben buradayım. Filyos projesini hayata geçirerek, lojistik merkez haline getirmeye çalışalım. İki de bir projeyi mahkemeye götürmek yerine gelin bu projeye destek olun. Ama Allah'a hamdü senalar olsun. Aslında muhalefetin geldiği noktayı sevindirici bulmak lazım. Daha düne kadar bunların ekonomi gündemlerinde yoktu. 'Memleket elden gidiyor, vatanı satıyorsunuz' diyorlardı. Ama baktılar ki halkımız buna prim vermiyor. Bu defa ekonomi noktasına geldiler. Ama yere basan vaatlerde bulun da millet de sana umut bağlasın. Ama dün açıkladığı proje bundan sonra CHP'nin bu ülke için hayırlı hiçbir projeye itiraz edemeyeceğinin delili olacak bizim için."

Daha sonra yerel televizyonda bir programa katılan Bakan Işık, ardından Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti. Cuma namazını Merkez Şadırvan Camii'nde kılan Bakan Işık, daha sonra esnafları gezerek sorunlarını dinledi. Bakan Işık, ardından kentten ayrıldı. - Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Fikri Işık Türkiye Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title