Haberler

Bakan Işık, Selden Zarar Gören Mahallelerde İncelemeler Yaptı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Selden etkilenen bölgeden detaylar- Bakan Işık'ın çöken yol ve diğer bölgelerde inceleme yapması- Işık'ın vatandaşlarla görüşüp bilgi alması- Bakan Işık'ın açıklamaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: - "(Kocaeli'deki sağanak) Bir daha böyle bir afet yaşandığında zararın minimize olması için gereken her türlü tedbiri alacağız" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçen hafta salı günü Kocaeli'de meydana gelen sağanaklara ilişkin, "Bir daha böyle bir afet yaşandığında zararın minimize olması için gereken her türlü tedbiri alacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Selden etkilenen bölgeden detaylar- Bakan Işık'ın çöken yol ve diğer bölgelerde inceleme yapması- Işık'ın vatandaşlarla görüşüp bilgi alması- Bakan Işık'ın açıklamaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: - "(Kocaeli'deki sağanak) Bir daha böyle bir afet yaşandığında zararın minimize olması için gereken her türlü tedbiri alacağız" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçen hafta salı günü Kocaeli'de meydana gelen sağanaklara ilişkin, "Bir daha böyle bir afet yaşandığında zararın minimize olması için gereken her türlü tedbiri alacağız" dedi.Bakan Işık, sağanak nedeniyle zarar gören Kartepe'nin Eşme ve Acısu mahallelerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlarla bir araya gelen Işık, vatandaşların taleplerini dinleyerek, yetkililere gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.Işık, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakarya'da yaşanan selde hayatını kaybeden Gülderen Altınbudak'a Allah'tan rahmet diledi.Yaşanan durumun bir afet olduğunu söyleyen Işık, kendisine verilen bilgiye göre, 35 dakikada metrekareye 93 kilogramlık yağış düştüğünü ifade etti. Normalde bütün altyapıların ortalama saatte 30 kilogramlık yağışa göre yapıldığını kaydeden Işık, bunun ciddi bir afet olduğunu dile getirdi.Işık, şöyle konuştu: "8 ay önce de benzer afet burada yaşamıştık. O afetten sonra altyapıya hız verdik ve dere ıslahlarına başladık. Acısu'da riskli alanla ilgili 2 metre çapında kanalların yapıldığı projeyi hayata geçirmeye başlamıştık ama proje bitmeden 2. bir afetle karşı karşıya kaldık. Şimdi bir taraftan vatandaşların yarasını sarmanın gayreti içindeyiz. Burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'mız ile AFAD'ın birlikte çalıştığı finansmanla insanlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz." - "Gerekli tedbirler alınacak"İlave tedbirler için gerekli çalışmanın yapıldığını anlatan Işık, pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu'nda konuyla ilgili bakanlarla görüşeceğini bildirdi.Fikri Işık, özellikle Eşme'de yeni kanalların açılmasını gündeme getireceğini belirterek, şunları söyledi: "Bir daha böyle bir afet yaşandığında zararın minimize olması için gereken her türlü tedbiri alacağız. Acısu'da belirli kodun altındaki evlerdeki insanlarımızın talep etmesi halinde orayı afete maruz bölge ilan edip, insanlarımıza evler yapıp oranın boşaltılması ve yeşil alan haline getirilmesi noktasında çalışmamızı başlatacağız. Ailelere en az 4 bin lira başlangıç yardımı yapıldı, hasar durumuna göre bu rakam artabilecek. Hane olarak 103 hane ama iş yerlerimiz de var, müracaat edenler de olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık Acısu Eşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title