Haberler

Bakan Işık: "Savaşmamız Gereken En Önemli Düşman Cehalettir"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Ülkelerin bilinçli düzeyi yüksek olsa insanlar birbirlerini boğazlamazlar, birbirlerinin kanını akıtmazlar.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Ülkelerin bilinçli düzeyi yüksek olsa insanlar birbirlerini boğazlamazlar, birbirlerinin kanını akıtmazlar. Savaşmamız gereken en önemli düşman cehalettir. Cehaleti yenmenin en emin yolu da eğitimdir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dilovası Diliskelesi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 2015-2016 yılı eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Törene Bakan Işık'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, çok sayıda protokol mensubu, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yeni öğretim yılının her bir öğrenci ve Türk milleti için hayırlı olması dilekleriyle konuşmasına başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bugün ülkemizde ve tüm dünyada da bütün sıkıntıların temelinde bir tek gerçek yatıyor, o da cehalet. Eğer toplumlar bilinçli olsa bu kadar sıkıntı çekilmez. Ülkelerin bilinçli düzeyi yüksek olsa insanlar birbirlerini boğazlamazlar, birbirlerinin kanını akıtmazlar. Savaşmamız gereken en önemli düşman cehalettir. Cehaleti yenmenin en emin yolu da eğitimdir" dedi.

AK Parti iktidarı döneminde eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini dile getiren Bakan Işık, "Sınıflarımızdaki teknoloji düzeyini en iyi noktaya getirmenin gayreti içerisindeyiz. Bütün bunlar ülkemizin geleceği teminat altına alınsın diye. Hükümet olarak, devlet olarak bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, hangi teknolojiyi kullanırsak kullanalım, öğretmenin yerini hiçbir şey tutmaz. Eğitimin esas unsuru öğretmendir. Öğretmenin fedakarlığı, öğretmenin gayreti, öğretmenin çalışkanlığı eğitim sisteminin başarısında birinci belirleyicidir. Bu açıdan öğretmenlerimizin her alanda gelişiminin sağlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Maddi manevi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve beraberindeki protokol üyelerinin katıldığı açılış töreninde Bakan Işık'ın çaldığı ders zili ile yeni öğretim yılının açılışı yapıldı. Bakan Işık ve beraberindeki protokol daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler verdiler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Dilovası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title