Haberler

Bakan Işık: Rusya Krizi Mutlaka Üretime de Az veya Çok Yansıyacak

Güncelleme:

Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Rusya ile hiç arzu etmediğimiz bir sorun yaşıyor olmamızın mutlaka üretime de az veya çok bir yansıması olacak.

Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Rusya ile hiç arzu etmediğimiz bir sorun yaşıyor olmamızın mutlaka üretime de az veya çok bir yansıması olacak. Bu yansımanın minimize edilmesi, etkisinin sınırlı olması için biz de bakanlık olarak, diğer tüm ilgili bakanlıklarla koordineli çalışıyoruz. Bu etkinin sınırlı olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

RUSYA KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİ

Bakan Fikri Işık, 'İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) 11. Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı. Şişli'de bulunan bir otelde düzenlenen toplantının ardından Bakan Işık, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Işık, bir gazetecinin Rusya ile yaşananların sanayi sektörüne etkisinin ne olduğunu sorması üzerine şunları kaydetti:

"KRİZ TÜRKİYE'YE YANSIYACAK"

"Rusya, Türkiye'nin önemli bir ticaret ortağı, önemli bir partneri. Rusya ile hiç arzu etmediğimiz bir sorun yaşıyor olmamızın mutlaka üretime de az veya çok bir yansıması olacak. Bu yansımanın minimize edilmesi, etkisinin sınırlı olması için biz de bakanlık olarak, diğer tüm ilgili bakanlıklarla koordineli çalışıyoruz. Bu etkinin sınırlı olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Temennimiz bir an önce bu sorunun aklı selimle çözülmüş olması. Bu noktada ümit ediyoruz Salı günü yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi'nde Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Putin'in bir görüşme yapması ve sorunları masada çözmenin yolunun açılmasıdır. Bu açıdan, az veya çok bir etkinliğinin olacağı belli. Bu etkinin minimize olması için bütün bakanlıklarda olduğu gibi biz de çalışmalarımızı yürütüyoruz"

"YANSIMA OLMADI DEMEK İÇİN HENÜZ ERKEN"

Bakan Işık, "Sanayi sektöründe şu ana kadar bir yansıma olduğunu söylememiz için henüz erken. Ama özellikle sebze-meyve ihracatıyla ilgili, lojistik ile ilgili bazı sorunlar yaşadığımızı hepiniz biliyorsunuz. Ama sanayide, üretime henüz bir olumsuz yansımasının olduğunu söyleyemem" dedi.



"TEKNİK KOMİTELERLE İLGİLİ ADIMLARI DA DAHA KARARLI BİR ŞEKİLDE ATMALIYIZ"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, toplantıda yaptığı konuşmasında, SMIIC'in dünya üzerindeki yaklaşık 1.7 milyar Müslüman nüfusunun ihtiyacı olan helal gıdayı karşılamak için kurulduğunu, ancak sadece görevinin bu olmadığını ifade ederek, "Her ne kadar helal gıda konusundaki gelişmeler çok değerli olsa da, diğer teknik komitelerle ilgili adımları da daha kararlı bir şekilde atmalıyız. Helal kozmetik, turizm, enerji verimliliği, hizmet yeri belgelendirmesi, ulaşım, tarım, deri, tekstil alanlarında da ortak sertifikasyon çalışmalarına hız vermeliyiz" şeklinde konuştu.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Rusya Federasyonu Fikri Işık Şişli Politika Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

GÜCÜ.:

DEVLETİN. DEVLETİN TÜM GÜCÜNÜ PARASINI KENDİ MALLARIYMIŞ GİBİKULLANIP. TEHTİTLE YOK TOROSLAR. YOK. GARGALAR. MUHTARLAR. HAYDİ BİSMİLLAH. YA ALLAH GÖTÜR VALLAH. İLK AŞKLA VATANDAŞI KANDIRIN. SIRF KENDİ PİSLİKLERİNİN. ÜZERİNİ KAPATMAK İÇİN. GÜZELİM ÜLKEYİ RESMEN ATEŞEATTILAR. İSTİKRAR ALIN SİZE İSTİKRAR. NEYİN İSTİKRARI. DİN KİSFESİ ALTINDA HALKA YALAN SÖYLEYEREK. ÜLKEYİ YANGIN YERİNE ÇEVİRDİLER. ONDAN ÖTESİ NEDİR. FAİLİ MEÇHUL OLMAYAN CİNAYETLER. GAZETECİLER DOĞRUYU YAZDIĞI İÇİN HEMENİÇERİ ATIN. VAY HALİMİZ

15
2
yanıtYanıtla
BEN:

SEN YURT VE DÜNYA HABERLERİNİ NERENLE İZLİYORSUN. ? YOKSA HERŞEYİTERS SÖYLEME HASTALIĞINA MI YAKALANDIN. ?

yanıt1
yanıt0
VaybeMobil-IOS:

Yil 2015 benim evimde hala dogal gaz yok biz kayip ediyorsak rusyada kayip edecek elbet

7
3
yanıtYanıtla
adam olamadik:

Yok canim, bize birsey olmaz. Koyunlar hallerinden gayet memnun;-)

7
3
yanıtYanıtla
vatan sevdalısı:

ben bu ınsanları hıc anlamıyorum ne kadar korkak bır mılletımız varmıs ulan bız osmanlı torunlarıyız allahtan baska hıc kımseden korkmayız bunu bılın

4
3
yanıtYanıtla
VaybeMobil-IOS:

Rusya senlen var olmadik seninlen ölmeye niyetimiz yok biz herzaman biz olsduk hic siz olmadik

2
5
yanıtYanıtla
çepni:

Eğer ülkemizin gelişimi Rusya''nı merhametine kaldıysa gelişmesin. . . .

5
1
yanıtYanıtla
gözlemMobil-ANDROID:

ülkem şimdi RUS RULETİ oynuyorr TEHLİKE bencee

3
2
yanıtYanıtla
iblis:

gidin putinin elini öpun af dileyin

2
3
yanıtYanıtla
RADARLI:

BÜYÜK DEVLET OLAMADIĞIMIZIN EN BÜYÜK KANITIDIR DIŞ DEVLETLER ÜZERİNDEN SİYASET VE POLİTİKA GELİŞTİRMEK. . ÜLKEMİZİN ADAM GİBİ KENDİNE HAS STRAJİ VE POLİTİKASI YOK MALESEF.

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title