Haberler

Bakan Işık: Kısa Yoldan Köşe Dönme Anlayışına Karşıyız

Güncelleme:

Konya'da incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.

'gizlilik KARARINDA ANAYASA'YA AYKIRI BİR DURUM YOK'

Konya'da incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti. Gazetecilerin, eski bakanlar hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı getirilmesiyle ilgili soruları üzerine Bakan Işık, komisyonun yürüttüğü çalışmanın yargı faaliyeti olduğunu, gizlilik kararının alınabileceğini belirtti. Bakan Işık, şunları söyledi:

"Meclis Soruşturma Komisyonun'un faaliyeti bizim Anayasamıza göre yargı faaliyetidir. Yargı çerçevesi içerisinde yürüyen bir faaliyettir. Bu soruşturma komisyonunun yaptığı çalışma sonucunda 4 bakan arkadaşımız, Yüce Divan'a gönderilecek mi, gönderilmeyecek mi, bunun kararı verilecek. Dolayısıyla bu faaliyet, yargılama faaliyetidir. Yargılama faaliyeti olduğu için zaman zaman gizlilik kararı alınabilir. Bunda Anayasa'ya aykırı bir durum yok. Dolayısıyla burada soruşturmanın selameti açısından gizlilik kararı verilmesinin Anayasa'ya aykırı bir durum yok."

'MEDYA, MUHALEFET PARTİSİNİN GÖREVİNE SOYUNDU'

Bakan Işık, alınan kararının kamuoyunun haber alma hakkını engellemeye yönelik bir durum olmadığını belirterek, "Bunu bilerek ve isteyerek özellikle çarpıtmaya çalışıyorlar" dedi. Medyanın muhalefet partisinin görevine soyunduğunu ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"Hiçkimsenin bu soruşturma komisyonu üzerinden 17-25 Aralık sürecinde başlattığı algı operasyonunu sürdürme hakkı yok. Bu bir yargılama faaliyetidir. Hepimizin en hassas olduğu nokta, adaletin tecelli etmesidir. Gerçeklerin ortaya çıkmasıdır. Bunu engelleyecek herşey bizim acımızdan kabul edilemez. Bizim bakışımız bu. Bunu kesinlikle kamuoyunun haber alma hakkını engelemek gibi yorumlanmasını doğru bulmayız. Ama üzüldüğümüz nokta da belliki muhalefet partileri görevini yerine getiremiyor ki, bazı medya organları muhalefet partisi görevine soyunmuşlar.Şu an da muhalefetin görevini bizzat belli medya grupları üstlenmiş durumda. Onlara yeni görevinde başarılar dileriz. Ama her birimizin hassa olması gereken en krıtik nokta adaletin yerini bulması. Bu noktada da soruşturmanın en doğru ve adil şekilde yürünmesinin sağlanması."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muammer Erol Fikri Işık Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title