Haberler

Bakan Işık, Kartepe'deki Sel Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

Hayatı olumsuz etkilenen Kartepelilerin durumu hakkında bilgi almak için ilçeye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in rehberliğinde bölgede incelemelerde bulunurken, Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'den bilgi alarak durum değerlendirmesi yaptı.

Son yılların en büyük yağışını alan Kartepe'de aşırı yağışın etkisi altında kalan bölgelerde hayat normale dönerken başta Kartepe Belediyesi olmak üzere ilgili devlet kurumlarının gayretli çalışmaları ile vatandaşların mağduriyetleri giderilmeye çalışılıyor. Hükümet yetkilileri de, konu hakkında yerinde incelemelerde bulunmak ve vatandaşlara destek olmak üzere Kartepe'ye geldi. Sel baskını hakkında bilgi almak için ilçeye gelen Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'i makamında ziyaret ederek bölge halkı nezdinde kendisine geçmiş olsun dileklerini iletirken, "Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" temennisinde bulundu.

Beraberinde Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ve başkan yardımcıları ile vekil Şeker'i ağırlayan Başkan Üzülmez, aşırı yağışlardan etkilenen ilçenin farklı noktalarında çekilen fotoğraflar eşliğinde; yaşanan sel baskını, tahliye ve barınma ihtiyacı karşılanan ailelerin durumları hakkında bilgilendirmede bulundu. Mağdur olan vatandaşlara gerekli tüm yardımların yapılacağını belirten Vekil Şeker'e son durum hakkında bilgi veren Başkan Üzülmez, "Sayın vekilim vatandaşlarımıza iyi niyet dileklerinizi, gayretlerinizi ve konu hakkındaki girişimlerinizi aktaracağım. İlginiz ve desteğiniz için ilçe halkım adına teşekkür ederim" dedi.

Bir dizi inceleme ve temaslar için ilimizde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da akşam saatlerinde ilçeye gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Üzülmez ve beraberinde il protokolü Bakan Işık'a Emekevler Mahallesi, Acısu, Eşme başta olmak üzere ilçede aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen bölgelerde eşlik ettiler. Başkan Üzülmez ve il protokolü Bakan Işık ile birlikte Acısu ve Eşme bölgesinde sel nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlarla sohbet etti. Can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Bakan Işık, 100 yılda görülebilecek derecede çok şiddetli ve lokal bir yağış olduğunu belirterek, "Bu yağış vesilesiyle bu bölgenin altyapısının mutlaka tekrar elden geçirilmesi gereği bir kez daha ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyemizin yetkilileriyle görüştük. En kısa sürede projelerinin revize edilip bir daha çok büyük bir felaket olmadıktan sonra yağışların bölgelerimizi etkilememesi için gereken tedbir alınacak" dedi.

Ciddi maddi kaybın olduğunu dile getiren Işık, telafi edilmesi noktasında ilgili kurumlarla görüşüldüğünü, elden gelen bütün devlet desteğinin verileceğini vurguladı. Hasar Tespit Komisyonunun zarar gören evleri dolaşarak hasar tespitlerini yaptığını aktaran Işık, "Şu ana kadar 200'e yakın müracaat oldu. Alınan başvurular ilgili birimlere aktarılıyor ve çalışmalar titizlikle yürütülüyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İlyas Şeker Fikri Işık Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title