Haberler

Bakan Işık: İzmir'i Sanayi Kenti Olarak Görmek İstemiyorum

Güncelleme:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir'i artık sanayi kenti olarak değil bilim ve teknolojide fark oluşturan bir kent olarak görmek istediklerini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanı Fikri Işık, İzmir'i artık sanayi kenti olarak değil bilim ve teknolojide fark oluşturan bir kent olarak görmek istediklerini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanı Fikri Işık, İzmir temasları kapsamında AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret etti. İzmir'i bakanlık olarak çok önemsediklerini söyleyen Işık, İzmir'in bilim ve teknolojide ön sıralarda görmek istediklerini belirtti. Işık, "Sanayileşmede maalesef Marmara Bölgesi ülke sanayinin yüzde 50'sinde fazlasını barındırıyor. Bu ülke ekonomisi için aslında risktir. Sanayinin yurt çapına yayılması ülkemiz için önemlidir. Marmara Bölgesi dışındaki en önemli sanayi kentlerinden biri de İzmir'dir. Artık biz İzmir'i sanayi kenti olarak görmek istemiyorum. Bilim ve teknolojide fark oluşturan Ar-Ge ve inovasyonda önde gelen bir il olarak görmek istiyoruz. İzmir Türkiye'nin yüksek teknolojili ürün üreten merkezlerinde biri olsun istiyoruz. Buna yönelik çalışmalarımız yürütüyoruz. İzmir Türkiye'nin tarihinde de en önemli merkez olmuş bir ilimizdir. Bundan sonra da İzmir'in gücünü en iyi şekilde kullanması için elimizden geleni yapacağız. İnşallah Türkiye'nin 2023 hedefini teşkilatlarımızla birlikte yapacağız" diye konuştu.

"BURASI BİZİM OCAĞIMIZ"

Teşkilatların hükümetin devamlılığı açısından önemli olduğunu aktaran Işık, "Burası bizim ocağım. Partileri güçlü kılan ya da zayıflatan teşkilat yapılarıdır. AK Parti'nin 12 yıllık başarısında teşkilatların da büyük önemi var. Teşkilatlar iyi olursa halkla parti arasında iyi köprüler kurulur. Teşkilatlar da zafiyet oluşursa halkla ilişkiler zayıflar. Bu açıdan bütün teşkilatlarımızla durum değerlendirmesi yapmak bizim için önemlidir" dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da Bakan Işık'ın ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Her bakanımız geldiğinde yenileniş oluyoruz. Bir kongre sürecindeyiz. Arada böyle enerjiye ihtiyacımız var. İzmir bilim, sanayi alanında gençler yetiştirecek. Ben inanıyorum ki dünya gençleri de burada yetişecek. Dünyaya bilim adamları da çıkaracağız" dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican Bakan Işık'a Allah'ın 99 isminin yer aldığı tablo hediye etti. Bakan Işık da Delican'a seramik Osmanlı sürahisi hediye etti.

Bakan Işık, AK Parti İl Başkanlığı ziyareti öncesi Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'yu ziyaret etti. Ziyarette Bülent Soylu, Bakan Işık'a Gümüldür'ün meşhur satsuma mandalinasından ve nazar boncuğu ikram etti. Bakan Işık 50 yıl sonra ilk defa bir sağ partinin Menderes'te kazandığını ifade ederek, "Bundan sonra da burada büyük başarılar elde edeceğimize inanıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Menderes Marmara Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title