Haberler

Bakan Işık - Enflasyon rakamları -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enflasyon rakamlarına ilişkin, "İnşallah çok önemli öngörmediğimiz riskler oluşmazsa ağustos itibarıyla daha keskin düşüşler görme imkanı olacak" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enflasyon rakamlarına ilişkin, "İnşallah çok önemli öngörmediğimiz riskler oluşmazsa ağustos itibarıyla daha keskin düşüşler görme imkanı olacak" dedi.

Bakan Işık, Rize Valisi Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret ederek, ziyaretçi defterini imzaladı. Vali Yazıcı, Bakan Işık'a fincan takımı hediye etti.

Işık, burada yaptığı açıklamada, temmuz ayında Rize ziyareti planladığını ancak Plan Bütçe Komisyonundaki gündem nedeniyle geciktirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bakanlık konuları ile ilgili Rize'de çalışma programı gerçekleştireceklerini ifade eden Işık, "Organize sanayi bölgesinin altyapısı bir an önce tamamlanarak Rizemizde özellikle sanayi yatırımlarının başlaması ve hızlanması noktasında çalışma yapacağız. Küçük sanayi sitesi ile ilgili çalışmalarımızı da yapacağız. Yapacağımız çalışmalarla Rize'de bilim, sanayi ve teknoloji alanında bir hayli mesafe almış olacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Açıklanan enflasyon rakamlarını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine Bakan Işık, "Enflasyon ateşi biraz düştü ama tam arzu ettiğimiz noktada değil. Özellikle mevsimin kurak gitmesi, ramazan ayının temmuzun başına denk gelmesi, gıda fiyatlarında bir kıpırdanmayı oluşturdu. Bizim arzu ettiğimiz düşüşün tam gerçekleşmediği ortada ama inanıyorum ki bu aydan sonra düşüş hızlanacak. İnşallah çok önemli öngörmediğimiz riskler oluşmazsa ağustos itibarıyla daha keskin düşüşler görme imkanı olacak" yanıtını verdi.

- Bilim merkezleri için eylül ayında çağrıya çıkılacak

Bakan Işık, valilik sonrasında Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ı makamında ziyaret etti.

Işık, Rize Belediyesinin bilim merkezi için çalışmalara başladığını ve yoğun olarak hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Önceliğimiz büyükşehir belediyelerinde ama Rize Belediyesi de bu anlamda öncü oldu. TÜBİTAK çalışmalarını yürütüyor, eylül ayında bilim sergilerinin yerli üretilmesiyle ilgili bir çağrıya çıkacağız. Bilim merkezlerinde kurulan bütün sergiler mümkün olduğu ölçüde yerli olarak Türkiye'de üretilecek. Bu ürün maliyetlerin daha aşağıya çekilmesi, daha fazla belediyemize imkanın sunulması anlamına geliyor. Hem de üretim süreçlerinin kısalması daha kısa sürede bilim merkezlerinin fonksiyonel hale gelmesi anlamına geliyor. İnşallah eylül ayı içerisinde bu çağrıya çıktığımızda yerli üreteceğimiz bilim sergilerinin bir kısmını da Rize'ye göndermiş oluruz ve Rize'deki yavrularımız bilim sergilerini görür, gezer."

Kaynak: AA / Güncel

Ersin Yazıcı Fikri Işık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title