Haberler

Bakan Işık: Ecdat Yadigarı Eserler Tarihimizin Mühürleridir

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Orhun abidelerinden, Kosova'daki Sultan Murat Hüdavengar'ın türbesine kadar her türlü ecdat yadigarını titizlikle restore ediyoruz, onarıyoruz.

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Orhun abidelerinden, Kosova'daki Sultan Murat Hüdavengar'ın türbesine kadar her türlü ecdat yadigarını titizlikle restore ediyoruz, onarıyoruz. Onlar bizim tarihimizin mühürleridir. Eğer o mühürler sökülürse tarihimiz ve milletimizin geleceği inanın teminat altına alınmaz" dedi.

Kocaeli'ninGebze İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii külliyesinin açılışına katılan Bakan Fikri lşık yaptığı konuşmada, "Medeniyetimizin en önemli, en çarpıcı özelliklerinden biri vakıf medeniyetidir. Restorasyonunu yapılan Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi de bunlardan biri" dedi. Çoban Mustafa Paşa'nın çobanlıktan başlayıp Rodos Seferi'nde Kaptan-ı Deryalığa kadar yükselmiş, Yavuz Sultan Selim'in kızıyla evlenerek damat olmuş ve elde ettiği geliriyle de özellikle Gebze'de çok fazla vakfiyede bulunmuş bir Osmanlı yöneticisi olduğunu belirten Bakan Işık, şöyle dedi:

"Şunu çok iyi biliyoruz. Geçmişine sahip çıkmayan hiçbir millet geleceğine güvenle bakamaz. O açıdan bizim en önemli özelliklerimizden biri ecdat ve ecdadın eserlerine sahip çıkmamızdır. Geçmişimize sahip çıkmak durumundayız. Geçmişimizin geleceğe güvenle aktarılması en önemli özelliklerimizdendir. Bu açıdan baktığımızda Allah'a şükürler olsun şu anda sadece Türkiye içerisinde değil, bütün dünyada nerede bir ecdat yadigarı eser varsa, o eserin hayat bulması, restorasyonla geleceğe güvenle aktarılması için her türlü çalışmayı yürütüyoruz. 44 bin yakın eserinin nerdeyse 20 binini restore ettik. Buna harcanan inanın çok ciddi rakamlar. Bunu sadece yurt içinde yapmıyoruz. Orhun abidelerinden, Kosova'daki, Priştine'deki Sultan Murat Hüdavengar'ın türbesine kadar her türlü ecdat yadigarını büyük bir özenle titizlikle restore ediyoruz, onarıyoruz. Neden? Onlar bizim tarihimizin mühürleridir. Eğer o mühürler sökülürse tarihimiz ve milletimizin geleceği inanın teminat altına alınmaz. Bu açıdan bu noktaya çok büyük bir gayret gösteriyoruz."- Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Paşa Sultan Murat Fikri Işık Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title