Haberler

Bakan Işık: Bunların Hiçbiri Haydar Baş'ın Eline Su Dökemez (2)

Bilim MERKEZİNİ GEZDİ, TEKNOPARK OFİSİNİ AÇTI Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Harikalar Diyarı bünyesinde yaptığı Bilim Merkezi'ni gezerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bilim MERKEZİNİ GEZDİ, TEKNOPARK OFİSİNİ AÇTI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Harikalar Diyarı bünyesinde yaptığı Bilim Merkezi'ni gezerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Işık, bilim merkezlerinin açılışına önem verdiklerini belirterek, "Çocuklarımızın bilimle ve teknolojiyle buluşmalarını istiyoruz. Bu nedenle bizim için bilim merkezleri çok önemli. Çocuklarımız burada bilimle tanışacaklar ve bilimsel düşünme becerisini kazanacaklar" dedi.

Bakın Işık, daha sonra Erciyes Üniversitesi Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Merkezi ile Tekno-5 binasının açılışını yaptı. Işık, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 12 yılda büyük bir başarı hikayesi kazandığını ifade ederek, "Şimdi yeni bir başarı hikayesi yazmaya hazırlanıyoruz. Bunun için yola çıktık. Bundan sonra her alanda teknolojik ve marka ürünler üretmeliyiz. Bunun için de tasarım merkezlerine ihtiyacımız var. Tasarım merkezlerini de AR-GE gibi yüzde 40 oranında destekleyeceğiz. Bir girişimci teknoloji tasarım merkezi kurmak isterse, maliyetinin yüzde 40'ını devlet olarak biz vereceğiz. Artık uygulamalı yüksek lisansa geçiyoruz. Sanayide çalışan insanımız, üniversitede doktora yapsın. Üniversitede akademik yükselmenin, kariyerin kriterlerinden biri de sanayide gösterdiği başarı olsun. Katma değer üreten bilim adamımıza vergi konusunda da kolaylıklar sağlıyoruz. Çok zeki bir milletiz, kafamız her şeye çalışıyor. Ancak birlikte çalışma kültürümüz yok. Biz iktidara geldiğimizde 2 teknopark vardı, şimdi bu sayı 59'a çıktı. Buralarda çalışan bilim adamı sayımız da 30 bini aştı. Artık kendi tüfeğimizi, topumuzu yapıyoruz. TÜBİTAK öyle bir top yaptı ki, zırhı deliyor ve içeride hedefi vuruyor. Dünyada ilk. Ama maalesef paralel yapı bu insanları dinledi" dedi.

Bakan Fikri Işık, daha sonda Melikgazi ilçesi Danışmentgazi mahallesinde yaptırılan Naciye-Ramazan Büyükkılıç Sağlık Merkezi, 112 Acil servis istasyonu ve diş merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Bakan 1 milyon TL'ye mal olan 2 katlı 800 metrekare kapalı alanı bulunan 3 ayrı sağlık kuruluşunun açılışından sonra bir restoranda AK Parti İl Yönetimi ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Haydar Baş Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500

Yorumlar (1)

adanalımobilWeb@haberler.com:

Doğru söze ne demeli. Bunu biliyorsunuzda neden milleti uğraştırıyorsunuz ekonomiyi teslim edin Haydar Baş beye...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title