Haberler

Bakan Işık: "Ar-Ge Faaliyetlerine Çok Ciddi Destekler Sağlıyoruz"

' Türkiye'nin Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi' İmza Töreni'ne katılan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Ar-Ge ve inovasyon alanındaki iş birliği, özellikle bilim ve teknolojinin üretilmesine çok önemli katkılar sağladı. Biz hükümet olarak Ar-Ge'nin özellikle özel sektör tarafından yapılmasına yönelik önemli destekler veriyoruz" dedi.

' Türkiye'nin Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi'nin protokol imzaları Bakan Fikri Işık ve İngiltere Ticaret ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Maude of Horsham tarafından atıldı. Conrad Hotel'de gerçekleştirilen imza törenine ayrıca Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Rolls-Royce Küresel Üretim Direktörü Dr. Hamit Mughal da katıldı. İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Bakan Fikri Işık, projenin iki taraf açısından da fayda içerdiğini söyleyerek, "Rolls - Royce'nin Dünya'nın önemli merkezlerde, önemli şehirlerde mükemmeliyet merkezleri kurma projesinde Türkiye'yi de özellikle belirlemiş olması iki taraf açısından da önemli bir gelişme. İnşallah Rolls - Royce, TUBİTAK ve Türkiye'nin diğer araştırma kurumları özel sektörü birlikte bu mükemmeliyet merkezinde araştırma geliştirme yönetme konusunda çok önemli çalışmalar yapacaklarına inanıyorum. Bu işbirliğinin hem Rolls-Royce açısından hem de Türkiye'nin ekonomik sistemi açısından çok önemli kazançlar sağlayacağına, 'Kazan-Kazan Felsefesi'yle burada hayata geçireceğine yürekten inanıyorum" dedi.

"TÜRKİYE İLE İNGİLTERE ARASINDA CİDDİ BİLİM DİPLOMASİSİ YAŞANIYOR"

Bakan Fikri Işık, Türkiye ile İngiltere arasında ciddi bir bilim diplomasisinin yaşandığını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti, "Rolls - Royce hem Türkiye'nin stratejik konumunda hem yaratıcı insan gücünden hem de, Türkiye'nin bu noktada ki imkan ve kabiliyetlerinden yararlanacak. Buna mukabil Türkiye'de, Rolls - Royce'nin bilgi biriminden teknolojide ki geldiği noktadan istifade edecek ve ortaya gerçekten mükemmel bir iş birliği çıkacak. Bugün artık Dünya açık inovasyonda, açık Ar - Ge'yi geçmeye başladı. Açık Ar-Ge'yi konuşmaya başladı. Ar-Ge ve inovasyon alanındaki iş birliği özellikle bilim ve teknolojinin üretilmesinde çok önemli katkılar sağladı. Biz hükümet olarak Ar-Ge'nin özellikle özel sektör tarafından yapılmasına yönelik önemli destekler veriyoruz. Bu nokta da kendi özel sektörümüze verdiğimiz desteğin yanında global firmaların Türkiye'de Ar-Ge faaliyetlerine de çok ciddi destekler sağlıyoruz. Şundan emin olunuz ki hayata geçecek bu mükemmeliyet merkezi projesine de hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz. İnancım bu merkezin yeni teknoloji üretimine katkılar sağlamasıdır. Türkiye ile İngiltere bilim ve teknoloji alanında 2015 yılının bilim yılı edilmesinden dolayı yakın bir çalışmaya başladı. Türkiye ile İngiltere arasında ciddi bir bilim diplomasisi yaşanıyor"

HORSHAM,"TİCARET VE YATIRIM AKIŞI NE KADAR ARTARSA REFAH DÜZEYİ O KADAR ARTAR"

Bakan Işık'ın konuşmasının ardından, projeyle ilgili görüşlerini anlatan İngiltere Ticaret ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Lord Maude of Horsham da ticaret ve yatırım konularını vurgulayarak, "Bu önemli imza töreninde bulunma fırsatını bana verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Diğer önemli bir toplantı da tabii ki İstanbul'da yapılmakta olan G20 Bakanlar Zirvesi'dir. G20'ye katılan ticaret bakanları olarak hepimizin ortak görevi Dünya'daki yatırımı akışını hızlandırmaktır. Ticaret ve yatırımın akışı ne kadar artarsa refah düzeyi o kadar yukarı çıkar, istihdam o kadar artar ve aynı zamanda ve tüm Dünya'da ekonomik bir değer yaratılır. Bu kadar önemli bir anlaşmayı İstanbul'da yapmamızda çok anlamlıdır. İstanbul Dünya'daki tüm ticaret yollarının bitiş yollarında bir çividir. Bugün ticareti ortaklık ve paylaşım üzerine kurulu Rolls - Royce'da ileri üretim teknolojisi tasarımında Dünya liderlerinden olan Rolls - Royce bu bilgi birikimini bu model aracığıyla aktarıyor" diye konuştu.

PROJE ENDÜSTRİYEL BECERİLERİN GELİŞMESİNE ÖNCÜLÜK EDECEK

Rolls-Royce, Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde kurulan ve Savunma, Ulaştırma ve Enerji Bakanlıkları tarafından onaylanan "Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi" Türkiye'nin milli projelerinin temelini oluşturan endüstriyel beceri ve yeteneklerin geliştirilmesine öncülük edecek. Sektörler arası ortak araştırma ilkesini benimseyen bu merkez, üretim teknolojileri uygulamalarının geliştirilmesine yönelik tasarlanmış bir kamu-özel ortaklığı projesi. Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi hem uluslararası hem de Türk şirketlerin bu ileri teknoloji ürünü yapılanamaya üye olmaya çağıracak. Merkez zaman içinde sivil-nükleer, denizcilik ve diğer sektörlere yönelik de çalışmalar yürütecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fikri Işık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title