Haberler

Bakan İdris Güllüce'den Operasyon Yorumu 'Adalet Mülkün Temelidir?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 22 Temmuzda yapılan operasyonun ikinci dalgası sonrasında yaptığı değerlendirmede 'Ben de televizyondan seyrettim. Adli bir mesele, bizim bir şey konuşmamız doğru değil. Adli çalışmalar devam ediyor, ne oluyor ne bitiyor, bakacağız. Biz bir şey konuşsak, hemen ' yargıya müdahale ediyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 22 Temmuzda yapılan operasyonun ikinci dalgası sonrasında yaptığı değerlendirmede 'Ben de televizyondan seyrettim. Adli bir mesele, bizim bir şey konuşmamız doğru değil. Adli çalışmalar devam ediyor, ne oluyor ne bitiyor, bakacağız. Biz bir şey konuşsak, hemen ' yargıya müdahale ediyor? derler. Konuşmayınca 'bak konuşmadı' derler. 'Adalet mülkün temelidir' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir'e geldi. Dün gece geç saatlerde şehre gelerek Uçhisar beldesinde bulunan bir butik otelde konaklayan Bakan Güllüce, sabah saatlerinde ilk olarak Nevşehir Valiliği'ne geldi. Vali Mehmet Ceylan ve daire müdürleri tarafından törenle karşılanan Bakan Güllüce, sonrasında Fuaye Salonu'na geçerek şeref defterini imzaladı. Burada Vali Ceylan tarafından Avanos ilçesinde topraktan yapılma Hitit Amforası hediye edildi.

Valilik makamına geçen Bakan Güllüce'ye, Vali Mehmet Ceylan tarafından ilin durumu konusunda brifing verildi. Sonrasında gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplayan Bakan Güllüce, dün gece yapılan ikinci dalga polis operasyonu ile ilgili soruyu 'Ben de televizyondan seyrettim. Adli bir mesele, bizim bir şey konuşmamız doğru değil. Adli çalışmalar devam ediyor, ne oluyor ne bitiyor, bakacağız. Biz bir şey konuşsak, hemen ' yargıya müdahale ediyor? derler. Konuşmayınca 'bak konuşmadı' derler. 'Adalet mülkün temelidir' diyorum? diyerek cevapladı.

'Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 55 veya daha yukarısında alarak seçilmesi halinde muhalefette bir çatırdama olabilir mi' şeklinde soruya ise şu yanıtı verdi ' Sayın Başbakanımızın anketler an az yüzde 55 alarak ilk turda Cumhurbaşkanlığına seçileceğini gösteriyor. 3- 4 puan hatta daha fazla yüksek gösteren anketlerde var. Muhalefet partileri açısından ise çatımı çökecek, taban mı yukarı fırlayacak, taban mı çatıyı patlatacak, çatı mı tabanı ezecek, yani onu ben cevaplamayım. Çatı ile taban, tabanla çatı kendi aralarında 11 Ağustos günü değerlendirsinler. 10 Ağustos saat 21.00'den itibaren bizim açımızdan Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığına halkın kendi eliyle Türk tarihinde ilk defa Orhun ve Göktürklerden başlayın Gazneliler, Selçuklulara kadar gidin Türk tarihinde böyle bir seçim yok. Vatandaş kendi mübarek eliyle sandığa gidecek ve oyunu verecek. 'Yüzde 56'dan fazla bir oyla Cumhurbaşkanı seçilmiştir, milletimize hayırlı olsun, diyebiliriz' tüm televizyon kanallarında verilen sonuçlar bunu gösteriyor. Bundan sonra muhalefet ne yapar, hangi lider devam etmeyi başarabilir, taban liderleri nasıl kabul eder, aday belirlemede kendilerini hiçe sayılmasını nasıl değerlendirir, bizi hesaba katmadın diye nasıl hesap sorar, biz bunlara karışmayız. Biz bir şeye karışıyoruz. 11 Ağustos 2014 Pazartesi günü Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olacak, bizde gidip kutlayacağız.?

Bir basın mensubunun 'Sayın Başbakan köşke çıkınca AK Parti'de nasıl gelişmeler olabilir' sorusu üzerine ise ' AK Parti kurumsal kimliği olan, Türk vatandaşı olsun veya olmasın herkesin hafsalasının almadığı başarıları gerçekleştirmiş olan bir parti, kurum ve teşkilattır. Dünyanın en büyük sivil organizasyonudur. Tabanının sesini dinleyen, en kılcal damarlara kadar teşkilatlanmış, çok fazla sayıda yetişmiş insana sahip bir partidir. Sayın Başbakan öncülüğünde önemli bir kadro var. AK Parti içerisinde ülkeyi yönetecek kadar onlarca ekip var' dedi.

ZALİMLERİN SONU İYİ OLMUYOR

Gazze'de dünyanın gözü önünde büyük bir kıyımın yaşandığını kaydeden Bakan Güllüce 'Dünyanın gözü önünde bu kadar vahşi katliamın olması utanç verici bir tablodur. Bütün dünya insanlarının bundan yüzü kızarmalıdır. Annesinin karnındaki çocuğu öldürecek kadar vahşi bir katliam yapılıyor. Müslümanların kutsal ayı Ramazan'da binlerce kadın ve çocuğu katleden İsrail'in yaptığı insanlık için utanç vericidir. 'Bir İsrail askeri esir alındı' diye bir haber çıktı. Hemen Amerika ' kayıtsız şartsız bu adamı teslim edin' dedi. Bir tane İsrailli subay için bunu yaptı. ya sen bu kadar insanı öldüreceksin, çocuklar parça parça olacak, anne karnında çocuklar ölecekler, buna bir şey demeyeceksin. Sonra da kalkacak ' barış adına bir subayı teslim et' diyeceksin. Bu nasıl bir surat, nasıl bir gamsızlık. Bu kuşak olmasa da gelecek kuşaklar hem İsrail'in yaptığı zulmün, hem de bunlara ses çıkarmayan dünya devletleri liderlerini suçlayacaktır. Güney Amerika ülkelerini kutluyorum. Ama Müslüman dünyadan bir tek Recep Tayyip Erdoğan sesini çıkarıyor, başka tepki koyan yok. Ramazan'da nasıl oruç tuttuk, bilemedik. İçimiz dışımıza çıktı. Gözümüzün önünde kadınlar, çocuklar öldürülüyor. Hastaneler, okullar bombalanıyor. Bizim millet olarak zalimin karşısında olmak gibi bir fıtratımız var. Rahat oruç tutamadık, rahat Bayram edemedik. Zalimliğin sonu hiç iyi olmuyor. Zalimlikle abad olmuş dünyada bir kurum, kişi veya devlet yok. Hitler, 1940'larda dünyayı titretiyordu. Sonra benzin dökerek kendini yakmak zorunda kaldı. İsrail'in katilleri ne döküp kendilerini yakacak, Onu ben bilmiyorum? diye konuştu.Bakan Güllüce, Valilik ziyaretinin ardından Nevşehir Belediyesi'ne geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İdris Güllüce Ak Parti İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title