Haberler

Bakan İdris Güllüce'den Bursa Ekonomisine Övgü

Bursalı sanayicilerle bir araya gelen Bakan İdris Güllüce, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında Bursa’nın önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Bursalı sanayicilerle bir araya gelen Bakan İdris Güllüce, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında Bursa'nın önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, BTSO'nun konuğu oldu. Altıparmak Hizmet Binasında Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Bedrettin Yıldırım ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da katıldığı toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bakan Güllüce'ye Odanın 16 Makro Projesi ile ilgili bilgiler verdi. BTSO tarafından start verilen Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari, BTSO Akademi, Payitaht Çarşısı, Sektör Konseyleri, Yeşil Büyüme ve Gökmen Projesindeki son gelişmeleri paylaşan Başkan Burkay, Bursa ekonomisinin ve şehrinin katma değerini artırmak için projeler geliştirdiklerini vurguladı.

"BURSA İŞ DÜNYASININ BAŞARISI VE HEYECANI BİZİ GURURLANDIRIYOR"

Bursa sanayi ve ticaretinin Türkiye ekonomisinin önemli bir gücü olduğunu kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bursalı sanayicileri gösterdikleri performanstan dolayı kutladı. Bursalı firmaların dünyanın her yerine ürün satarak Türkiye'nin markasını tanıttığını dile getiren Bakan Güllüce, BTSO'nun makro projelerinin Türkiye ve Bursa için önemli bir kazanç olduğunu vurguladı. Bakan Güllüce, "Bursa bizim için önemli bir şehir. Sanayicimizle gurur duyuyoruz. Birçok şehrimiz Bursa'yı örnek alıyor. Sanayicilerin ülkemiz için kutsal bir görevinin olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında Bursa'nın rolü büyük olacak. Bursalı sanayicilerinin azmini ve heyecanına hayranım. Bursa iş dünyasını gösterdiği başarıdan dolayı kutluyorum" dedi.

"YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRETİMİNDE BURSA ÖNDER OLABİLİR"

Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmada yerlilik unsurunun önemli olduğunu kaydeden Bakan Güllüce, inovasyon ve yüksek katma değerli üretimin önemine işaret etti. Bursa'nın otomotiv sektöründe önemli bir konuma sahip olduğunu kaydeden Güllüce, "Eski dönemlerde sektör çeşitliliği, katma değer ve yüksek teknolojili ürünler önemli olmazdı. Artık bu algı sona erdi. Bursa, farklı sektörlerde de başarı gösterebilir. İleri teknoloji üretiminde Türkiye ilerliyor. Bu süreçte Bursa önder olabilir" ifadelerini kullandı.

"BURSA 2023 HEDEFLERİNDE KİLİT ROL OYNUYOR"

BTSO'nun öncülüğünde kentin ortak aklını harekete geçirdiklerini anlatan Burkay, "Türkiye'nin ve Bursa'nın hedefleri var. Bursalı sanayiciler olarak bölgemizin kalkınması ve yüksek teknolojili, katma değeri yüksek ürünler üretmesi için projeler geliştiriyoruz. Bursa, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynayacaktır. BTSO olarak bu süreçte, o yolculuğu hem kısaltmak hem de rahat bitirmek için doğru stratejiler geliştirmeye çalışıyoruz. Kentin yerel yönetimleri ve dinamiklerinden aldığımız destekle projelerimize ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

"1. BÖLGE, TÜRKİYE'NİN ÇIKIŞ NOKTASIDIR"

1. bölge ile San Francisco havzasının birbirine benzer özellikleri barındırdığını anlatan Burkay, "San Francisco bölgesi, ABD'nin zenginliğini üretiyor. Dünyayı yöneten bütün şirketler orada. Dünyanın en iyi 35 üniversitesi bu bölgede yer alıyor. San Francisco ile Güney Marmara bölgesi havzası birbiriyle eş değer. 1. bölge Türkiye'nin çıkış noktasıdır. Türkiye, söylemlerini ve ekonomik politikalarını 1. bölgeye göre tasarlamalıdır. 1. bölge için özel teşvik modeli geliştirilmelidir. Şu anda yaptığımız ihracatın yüzde 76'sı 1. bölgeden çıkıyor. İhracatta ileri teknoloji ürünlerinin payı yüzde 3 olurken, bunun da yüzde 60'ını 1. bölge şehirleri sağlıyor. Sermaye ve teknoloji yatırım, 1. bölgede bulunuyor. Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin bir yarışı var. Bu yarışta katma değeri üreten, yüksek teknolojiye adapte olan şehirler kazançlı olacak" şeklinde konuştu.

"DETROİT GİBİ OLMAYALIM"

Gelişmiş bölgelerin katma değer üretmedeki kabiliyetlerin yüksek olduğunu anlatan Burkay, şöyle konuştu:

"Biz otomotiv sektörünün merkezi konumundayız. BTSO olarak kümelenme faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Bunu sağlayamazsak gelişmiş bölgeleri başarısını yakalayamıyoruz. Detroit'in durumu ortada. Şu an Detroit'ten herkes kaçıyor. Örneğin, Almanya ekonomisi Avrupa'dan çok fazla katma değer ürettiği için farklı bir konuma sahip. 85 milyon Alman vatandaşı, 1,5 milyar Çinli'nin ihracatı yapıyor. Bu büyük bir başarıdır. Bursa'nın da bu başarıyı yakalaması için çalışıyoruz."

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, programın son bölümünde Bakan Güllüce'ye hediyeler takdim etti. Toplantıya ayrıca BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, Yönetim Kurulu Üyeleri, Hasan Gürses, İlker Duran, Şakir Umutkan, Cüneyt Şener, BTSO Genel Sekreteri Hüseyin Güler ve akademisyenler de katıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Burkay İdris Güllüce Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title