Haberler

Bakan Güllüce: Muhalefetin Aritmetik Eğitimi Alması Lazım

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar'da seçimi kazanan AK Partili Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i ziyaret ederek tebrik etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar'da seçimi kazanan AK Partili Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i ziyaret ederek tebrik etti. Muhalefete yüklenen Güllüce, "Türkiye'de muhalefetin aritmetik eğitimi alması lazım. İstanbul'da 680 bin oy fark atmışız. Bu rakam Anadolu'da yaklaşık 10 il demek. 'Az' diyorlarsa önümüzdeki seçim 11 il fark atmayı deneyebiliriz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Üsküdar'da seçimi kazanan AK Partili Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i makamında ziyaret ederek tebrik etti. Ziyarette Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile diğer belediye yetkilileri de hazır bulundu. Çocukluğunun Üsküdar'da geçtiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şimdi bakan olarak geldiği Üsküdar'da seçimi AK Partili Hilmi Türkmen'in kazanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. AK Parti'nin Türkiye'de aldığı büyük zafere Üsküdar'ın da katıldığını sözlerine ekleyen Güllüce, "Allah'a hamdediyorum. Vatandaş isabetli bir tercih yapmıştır. Dünya'nın üzerine operasyon yapmak istediği Türkiye'ye sahip çıkmıştır. Tüm küresel güçlere karşı vatandaşımız demiştir ki; "Hayır. Türkiye'ye operasyon yaptırtmayacağız"" şeklinde konuştu. İstanbul'da da çok büyük bir zafer elde edildiğini ifade eden Güllüce, "680 bin fark, çok büyük bir fark. Tabi "Bu yeterli değil" diyor muhalefet. Buna da gülüyorum ben. Aritmetik eğitimi gerekli diye düşünüyorum. Kaç fark olmalıydı ki yeterli olsun. 680 bin yetmiyorsa kaç olması lazım? Benim bildiğim demokrasilerde 1 oy farktır. Türkiye'de muhalefetin aritmetik eğitimi alması lazım. 680 bin rakamı Anadolu'da yaklaşık 10 il demek. 10 ilin nüfusu kadar, İstanbul CHP'ye fark atmış. Bütün koalisyona, ittifaklara rağmen, bütün küresel güçlerin AK Parti'ye hücum etmesine rağmen 10 il büyüklüğünde bir sayı ile fark atmış. "Az" diyorlarsa önümüzdeki seçimde 11 il fark atmayı deneyebiliriz" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Anadolu Ajansı'nın verdiği seçim sonuçlarının eleştirilmesi konusunun hatırlatılması üzerine "Yenilmeyi de uygarca yapmak lazım. Türkiye muhalefeti mağlup etmiştir. Milletimiz muhalefeti mağlup etmiştir. Bu mağlubiyetin acısını kalkıp da ona, buna yükleminin bir anlamı yok. O yüzden de böyle ajanslarla, kurumlarla uğraşarak bir yere varılacağı yok. Aksine kendileri 'Biz ne yaptık ki bu millete kendimizi sevdiremiyoruz' diye kendilerini yargılasınlar" şeklinde konuştu.

Bir başka basın mensubunun CHP'li Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes'in, bir televizyon programında "Aslında seçimi ben kazandım" şeklinde bir ifade kullandığını belirtmesi üzerine Güllüce, "İlkokulda öğretiyorlar 10 bin büyük bir rakamdır. Üsküdar'da 9 bin fark var. Bu Anadolu'da bir ilçe demek. Bu kadar fark var. Benim bildiğim 1 farkla olunca kazanılıyor. Yani 9 bin, 1'den büyük herhalde. O yüzden değerli adaya aritmetik eğitimi tavsiye ediyorum. Yani kaç olmalıydı ki o kazanmış olmasın? 10 bin mi olacak? Kaç olacak? Türkiye genelinde muhalefet ummadığı kadar bir mağlubiyet aldı. Onlar her şeyin daha iyi olacağını sanıyorlardı. Fakat milleti tanımadıkları için millet de onlara gerekli cevabı verdi. Bunun şokuyla, o şokun getirdiği hesapsız cümleler kullanıyorlar. Yoksa 10 bin, 9 bin, 680 bin farka 'olmaz' diyorlar. Bakın '680 bin az' deyince herkes gülüyor. Kaç yüz seksen bin olması lazım ki bu fark yeterli olsun. 780 bin olsaydı yine 'az bu" diyeceklerdi. Yani kaç yüz seksen bin olmalı ki bu Kadir beyin attığı fark yeterli olsun. Muhalefetin bunu biraz daha aklıselimle karşılaması lazım. Her şeyden önce Türkiye'nin ciddi bir muhalefete ihtiyacı var. Oturup kendisini bir check etmesi lazım. 'Ben ne yapıyorum. Niye bu millet 60 sendedir bana iktidar vermiyor' demesi lazım" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İdris Güllüce Hilmi Türkmen Ak Parti Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title