Haberler

Bakan Güllüce, İller Bankası Hizmet Binasını Hizmete Açtı

Türkiye’nin en yeşil ve akıllı binalarından biri olma özelliğini taşıyan İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü binası, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Türkiye'nin en yeşil ve akıllı binalarından biri olma özelliğini taşıyan İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü binası, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Güllüce, "10 sene öncesine kadar bizden bir şey olmaz diyorlardı, bu çok çirkin bir laftı ama bizden her şey olur" dedi.

Türkiye'nin en yeşil ve akıllı binalarından biri olma özelliğini taşıyan ve yapımına 2014 yılında başlanan İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü binası, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce'nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Törene Bakan Güllüce'nin yanı sıra İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, banka yöneticileri ve çalışanları katıldı. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Bakan Güllüce, fersah fersah önde olduklarını belirterek, "Biraz kendimizin de yeterince farkında değiliz. Aslana demişler ya, sen kedisin kedi, o da kedice konuşmaya başlamış. Sonra kapı açıkken suyu görünce bir bakıyor ki aslanmışım, kükremiş. Bize şimdi kedisin falan demişler, biz de ona alışmışız ama biz ciddi bir gücüz. İnşaat sektörü gibi birçok alanda bu ülke öyle çok güzel mühendislerimiz ve müteahhitlerimiz olmuş. 10 sene öncesine kadar bizden bir şey olmaz deniyordu. Bu çok çirkin bir laftı, bizden her şey olur. Niye olmayacakmış? İşte o kedice konuşmanın tekniğiymiş" dedi.

"Dışarıda çok daha teknik ve bilimsel şeylerle karşımıza çıkan ülkelerle konuşacağız" diyen Bakan Güllüce, "Tabii güçlüyüz diyoruz ama karşımızda da baba firmalar var. Onlarla cebelleşeceksiniz. Dolayısıyla biz buna hazırlanalım. İller Bankası'nı ben bu statüden çok daha yükseltmeyi düşünüyorum. Biz geleceği iyi olan bir ülkeyiz. Dünyayı inceleyen bir adamım yani Afrika, Rusya ve Almanya'yı görüyorum. Hani doğanlar bizden, ölenler onlardan derler ya, Türkiye böyle doğanları çok olan, bilgisi, ekonomisi, teknolojisiyle çok iyi bir noktaya giden, öbür tarafta negatifleşmeye başladı. Bu da bizim avantajımız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Güllüce ve protokol, kurdele keserek binayı hizmete açtı. Açılışın ardından Bakan Güllüce binayı gezerek inceledi.

Maltepe'deki hizmet binasını Ataşehir'e taşıyan İller Bankası, artık 10 kattan oluşan, yeli ve akıllı teknolojiyle donatılmış yeni binasında hizmet verecek. Açılışı gerçekleştirilen İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü binası, 4 bodrum, 5 ofis ve zemin kat olmak üzere toplam 10 kattan oluşuyor. Yeşil kat bahçelerine sahip olan binada çatıya yerleştirilmiş olan 252 adet güneş paneli, binanın günlük aydınlatma ihtiyacının yüzde 90'nı karşılıyor. Tüm armatürleri led olan binanın aydınlatma sistemi gün ışığından optimum fayda sağlıyor. Binanın mekanik tesisat sistemleri ve klima sistemleri enerji verimliliği en üst mertebede sağlayacak donanıma sahip. Binada kurulan gri su sistemi ile lavabo ve duş giderleri ayrı olarak toplanıyor ve gri su ünitelerinden filtre edilmiş su elde ediliyor. Geri kazanılan su; araç yıkama, bahçe sulama ve soğutma kulesi su beslemesi gibi farklı alanlarda kullanılıyor. Binada aynı zamanda konferans, toplantı, sunum, eğitim, seminer gibi aktivitelerin yapılmasına olanak sağlayan 140 kişilik çok amaçlı bir salon, banka personelinin yararlanacağı misafirhane yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İller Bankası İdris Güllüce İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title