Haberler

Bakan Güllüce'den Sert "Akkuyu" Eleştirisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Akkuyu Nükleer Santrali ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu’nda sahte imza iddialarıyla ilgili, “Bunlar lüzumsuzlukla iştigaldir.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Akkuyu Nükleer Santrali ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu'nda sahte imza iddialarıyla ilgili, "Bunlar lüzumsuzlukla iştigaldir. Böyle parazit haberlerle, kafa bulandırmayla bir yere varılacağı da yok. Bu millet ayağa kalktı, durduramayacaksınız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Kandilli Rasathanesi'nin ziyaret etti. Bakan Güllüce, burada çalışmaları inceleyerek Rasathane yetkililerinden bilgi aldı. Ziyaret sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Güllüce, deprem araştırmalarında Türkiye'nin önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi.

Kandilli Rasathanesi'ndeki çalışmaları incelediğini belirten Bakan Güllüce, "Hocalarımızdan çalışma hakkında bilgi aldık. Sistemi öğrendik. Dünyada olan depremlerin burada nasıl ölçüldüğünü ve nasıl hareket edildiğini gördük. Ben biraz da bu işi 2009 -2011 deprem komisyonu başkanıyken ilgilenmiştim. Tabi her geçen gün daha iyi bir noktaya geliyoruz. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de, hükümetlerimizin de her geçen gün geliştiğini gösteriyor" dedi.

Bir gazetecinin Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu'nda sahte imza olayları ile ilgili çıkan iddiaları sorması üzerine Bakan Güllüce, çıkan haberleri sert bir dille eleştirdi.

"MİLLET AYAĞA KALKTI, DURDURAMAYACAKSINIZ"

Bakan Güllüce Şunları söyledi; "Bunlar lüzumsuzlukla iştigaldir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu millet istemeyenlere rağmen gelişecek ve kalkınacaktır. Böyle parazit haberlerle, kafa bulandırmayla bir yere varılacağı da yok. Bu ülkenin zenginliğinin, bu ülkenin kalkınmasının, bu ülkenin lider ülke olmasını engelleyemeyecektir. Bunları yazdıranlara ve yazanlara söylüyorum. Boşuna uğraşıyorsunuz, bu millet gelişecek. Dünyanın 10 büyük ülkesinden biri olacak. Ne ederseniz edin, ne kadar uğraşırsanız uğraşın sizi kimler yönlendiriyorsa yönlendirsin ama bu ülke gelişecek. Bu millet ayağa kalktı, durduramayacaksınız" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İTİBARINI AZALTMAYA YÖNELİK BİR ORGANİZASYON"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, soruyu soran basın mensubuna bakarak, "Lüzumsuz şeylerle dünya milletleri huzurunda da Türkiye'nin itibarını azaltmaya yönelik bir organizasyon bu laflar biliyor musunuz? Kendi milletlerine de bu yapılabilir mi diye de siz onlara bir sorun bakalım" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kandilli Rasathanesi İdris Güllüce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title