Haberler

Bakan Güllüce'den Ceylanpınar'a Tapu Müjdesi

Güncelleme:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla Ceylanpınar'ın tapu sorununu çözdü.


Bakan Güllüce, Şanlıurfa temasları kapsamında Ceylanpınar'da vatandaşlara, ilçenin yıllardır çözülmesi beklenen tapu sorununun giderildiğini söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin Merkez ve Gümüşsu mevkilerinde İskan Kanunu uyarınca göçer ailelere tarımsal amaçla tahsisi yapılmak üzere tapular Hazine'ye verildi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce hazırlanan tevhit, ifraz ve arazi toplulaştırma işlemleriyle her parseli yaklaşık 80 dönüm olacak şekilde belirlenen 676 parsele ilişkin yaklaşık 5408 hektar alanda ifraz, tevhit ve arazi toplulaştırma işlemlerinin tescili için gerekli tüm kontrol işlemleri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanarak 676 parselin tapuları verildi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce İskân Kanunu kapsamında göçer ailelerin iskanı amacı ile hazırlanan ve Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün talebi ile 5 yeni yerleşim alanı tapuya bildirildi. Bu kapsamda 5 yeni yerleşim alanına ait uygulama imar planları ve bunlara bağlı olarak yapılan parselasyon planları gereği her parsel yaklaşık 1000m2 olacak şekilde 1067 adet imar parseli üretildi. Yaklaşık 107 hektar alanın imar parselinin tüm kontrol ve tescil işlemleri tamamlanarak 1067 parselin tapuları verildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Ceylanpınar ilçe merkezinde yaşanan mülkiyet sorunlarının çözümü için sürdürülen çalışmalara altlık teşkil etmek üzere mülkiyeti hazineye ait olduğu değerlendirilen taşınmazlar üzerinde yapılaşmış olan tüm alanların ölçülüp kadastral paftalar ile çakıştırılması ve uygun ölçekte çiziminin yapılması, kullanım yüzölçümlerinin ve kullanıcı sahiplerinin ayrıca belirlediği bir rapora bağlanabilmesi amacıyla mahallinde fiilen başlatılan çalışmalarla mevsim şartlarına rağmen 6800 adet taşınmazın arazi ve büro çalışmaları tamamlanarak ilgili kurumların hizmetine sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İdris Güllüce Ceylanpınar Şanlıurfa Gümüşsu Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Welat Azat kobanimobilWeb@haberler.com:

Vay be bakanıda alıştı artık ne verecekler tapomu fiyatıda açıkla kaça vereceksinizmillet yoksul iş yok geçim derdinde tapoları Beleş verin bakalım vatandaşın öz ve öz hakı tapo

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title