Haberler

Bakan Güllüce: "Aym Bana Göre Doğru Bir Şey Yapmadı"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Anayasa Mahkemesi’nin HSYK’nın yapısını değiştiren kanunla ilgili kısmi iptal kararını doğru bulmadığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK'nın yapısını değiştiren kanunla ilgili kısmi iptal kararını doğru bulmadığını söyledi. Güllüce, "Anayasa Mahkemesi'ne saygı duyarız tamam ama yaptığı işe ille doğru diyecek halimiz yok" dedi.

Bakan İdris Güllüce, Çekmeköy ve Sancaktepe belediyelerini ziyaret etti. Güllüce'nin ilk durağı Çekmeköy Belediyesi oldu. Bakan Güllüce burada yaptığı değerlendirmede 30 Mart yerel seçimlerinin milletin galibiyetiyle sonuçlandığını belirterek, "Bu küresel koalisyon, anlatılmaz bir koalisyondu. Bütün zıtları bir araya getirebilmeyi başaran bir koalisyondu. İkisi, üçü bir arada olması mümkün olmayan kesimlerin, grupların, ülkelerin, lobilerin bir araya geldiği, sadece milletin gelişmesinin önünü kesmek, Türkiye'nin parlayan yıldızını parlattırmamak için olan bir koalisyondu. Ama millet ciddi bir ders verdi. Anadolu mayası galip geldi. Galip olan millettir. Bir kere daha 'Çanakkale geçilmez' denildi. Şimdi de 'Anadolu geçilmez' deniliyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Çekmeköy'ün ardından Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'i makamında ziyaret etti. Sancaktepe Belediyesi'nin, İstanbul'da başarılı belediyelerden biri olduğunu ifade eden Bakan Güllüce, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Anayasa Mahkemesi'nin HSYK'nın yapısını değiştiren kanunla ilgili verdiği kısmi iptal kararının sorulması üzerine ise Güllüce, "Bana göre doğru bir şey yapmadı. Parlamento gereğini yapar diye düşünüyorum. Meclisten çok düşünülerek yapılmış bir şeydi. Anayasa Mahkemesi'ne saygı duyarız tamam ama yaptığı işe ille doğru diyecek halimiz yok. Yaptığı işin doğru olmadığına inanıyorum. Sanıyorum bu mecliste tekrar düzeltilir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Anayasa Mahkemesi İdris Güllüce Sancaktepe Çekmeköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title