Haberler

Bakan Güllüce: 27 Mayıs Darbesi Atatürk'e de Hakarettir

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 27 Mayıs 1960 darbesini demokrasi cinayeti ve Türkiye'nin budanma operasyonu olarak niteledi. 27 Mayıs darbesi için " Mustafa Kemal Atatürk'e de hakarettir o darbe" diyen Güllüce, CHP'yi üstü kapalı eleştirdi.

Yenice İlçesi'nde toplu açılış töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de katılımıyla gerçekleşti. Marmara Parkı'nda gereçkleşen toplu açılışa Bakan Güllüce'nin yanı sıra Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Adayı İsmail Kaşdemir, AK Partili Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, partililer ve vatandaşlar katıldı.

"BEN DARBE YAPTIRIRSAM HÜKÜMET OLURUM' DEMİŞ"

Törende konuşma yapan Bakan Güllüce, bugünün 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin uzadığı zaman budaması gereken bir ülke olarak görüldüğünü belirten Bakan Güllüce, şunları söyledi:

"Türkiye kaç kere budandı?' diye şöyle hafızanızı bir yoklayın. Bugün 27 Mayıs. Türkiye'nin bir budanma operasyonudur bu. Şehit başbakanı ve bakanları rahmetle minnetle anarım. Demokrasi cinayetidir o. Darbe filan değildir. Demokrasi cinayetidir, milli irade cinayetidir. Mustafa Kemal Atatürk'e de hakarettir o darbe. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk meclisi açtığı zaman duvara şöyle yazdırtmış 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.' Eee ne oluyor. Millet demiş ki 'bu adam beni yönetsin. Benim genelkurmay başkanım bu olsun'. Kim o genelkurmay başkanı Rüştü Erdelhun paşamız. Onun da Allah mekanını cennet eylesin. Mustafa Kemal'in cephe arkadaşı. Kurtuluş Savaşı'nın paşalarından birisi. 'Vay efendim, sen darbeye niye çanak tutmadın' diye genelkurmay başkanının al rütbelerini sök. Menderes'i de al, bakanları da al, 400 milletvekili de al götür Yassıada'ya. Başbakanın göğsünde sigara söndür. Ne var, ana muhalefet partisi. Darbe yaptırırsam belki Demokrat Parti'yi kapattırırsam iktidar olurum. Olamazsın. O yüzden de 65 senedir iktidar olamıyorsun işte. Olamazsın kardeşim. Darbe yaptırarak, genelkurmay başkanını tokatlattırarak, başbakanın göğsünde sigara yaktırarak ve 20 sene de bu demokrasi cinayetini, demokrasi katliamını, egemenliğin, hakimiyetin millette olma, milli irade katilliğini bayram olarak bize 27 Mayıs diye kutlattılar. Belli bir yaştakiler bilir bunu. Gençler bilmezler. Çünkü, 12 Eylül'den sonra kalktı. Eskiden bizi alır götürürlerdi, bayram yapardık. Ne bayramı? Başbakan asılmış bayram yapıyoruz. Böyle bir şey olabilir mi? Adını böyle demiyorlardı tabi. Bu yüzden 27 Mayıs'ı bütün gençlerin çok iyi kavraması ve yaşlıların da gençlere 27 Mayıs mezalimini anlatması lazım. Kalıntıları şimdi gene söylüyor, 'Sandık her şey değil.' Peki ne her şey? Yani milli hakimiyet değil de ne? Bir ara dediler bunu. Yani demokrasiden başka bana hangi yolu söylüyorsun. Bunu sormamız lazım, sandık her şey değildir diyenlere. O yüzdende bugün imkanı olan 27 Mayıs cinayetine, Fatiha okusunlar. Ben tekrar Allah'tan gani gani rahmet diliyorum."

FAYTON DA DAHİL TESİSLERİN AÇILIŞI YAPILDI

Konuşmaların ardından Bakan İdris Güllüce ve beraberindekiler, kurdele keserek aralarında yeni alınan faytonun da bulunduğu, Üç Şehitler Çeşmesi, Halil İbrahim Yaman Parkı, Atık Su Arıtma Tesisi, Akpınar İçme Suyu Hattı, Belediye Mezbahanesi, İtfaiye Aracı ve Hacı İbrahim Bodur Bulvarı'nın toplu açılışını yaptı. Törende yeni alınan faytonun da açılışı yapılan hizmetler arasında yer alması dikkati çekti. Balonlarla süsletilen faytona vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Özellikle kadınlar faytona binerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 11.00'de yapılması beklenen açılış bir saat geciktiği için fayton ve bağlı bulunan at uzun süre yağmur altında kaldı. Yağmurda ıslanan atın üzerine battaniye örtüldü. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İdris Güllüce Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title