Haberler

Bakan Fikri Işık: Üretim Reform Paketi ile Osb'lerdeki Başarımızı İleriye Taşıyacağız (3)

Kocaeli VERGİ ROKERTMENLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Kocaeli Vergi Dairesi'nce organize edilen Kocaeli Vergi Rekortmenleri ödül töreni Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Wellborn Otel'de düzenlendi. Törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, sanayici ve işadamları katıldı.

Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık iş insanlarının yatırım yaparak, üreterek hem kendilerinin kazandığı, hem de ülkeye kazandırdıklarını söyleyerek, "Bugün ödül alan tüm girişimcilerimizi, tüm firmalarımızı yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İş insanlarımız, yatırım yapıyor, üretiyor, istihdam sağlıyor, ihracat yapıyor, hem kendileri kazanıyor, hem de vergilerini ödeyerek ülkelerine kazandırıyorlar. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. İş insanlarımızın önünü açmak, Türkiye'de iş ve yatırım ortamını iyileştirmek için ne kadar çalışsak azdır. Biliyorsunuz, 2016 Merkezi Yönetim Bütçemiz dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Hemen ertesi gün, bu ödül törenini gerçekleştiriyor olmamız, bu açıdan hoş bir tevafuk oldu. 2002'ye göre neredeyse beş katına çıkan 2016 bütçemizin büyüklüğü 570 milyar TL'dir. Bu yıl sadece eğitime ayırdığımız kaynak, neredeyse 2002 bütçemizin tamamına yakındır. Ak Parti hükümetlerinin hazırladığı bu 14'üncü bütçe de insanı önceleyen, emanete titizlikle riayet eden, ekonomik ve sosyal kalkınmayı destekleyen bir bütçedir" dedi.

HER 100 LİRANIN 13 LİRASI FAİZ ÖDEMELERİNDE KULLANILIYOR

Vergi bütçenin nasıl kullanıldığının çok daha önemli olduğunu söyleyen Bakan Işık, konuşmasını söyle sürdürdü: "14 yıl boyunca bütçe dengelerini bozabilecek en ufak bir adım dahi atmadık. 2014 ve 2015 yıllarında ikişer seçim yaşamamıza rağmen mali disiplinden asla taviz vermedik. Bakınız, 2002 yılında Merkezi Yönetim Bütçe açığının milli gelire oranı yüzde 11'in üzerindeydi. 2015'te bu oran sadece yüzde 1,2 olarak gerçekleşti. Bütçe açıkları düşünce, kamunun borçlanma ihtiyacı da düştü. Kamunun borçlanma ihtiyacı azalınca faiz oranları geriledi. Bankalar, asli vazifelerine dönerek, artık devleti değil özel sektörü fonlamaya başladı. Düşünebiliyor musunuz, 2002 yılında, devletin topladığı her 100 liralık verginin 86 lirası faiz ödemelerine gidiyordu. Bugün her 100 liranın sadece 13 lirası faiz ödemelerinde kullanılıyor. Yine 2002 yılında, toplam bütçe harcamalarının yüzde 43,2'sini, yani neredeyse yarısını faiz ödemeleri oluşturuyordu. 2015 yılında, faiz ödemelerinin bütçe içindeki payını yüzde 10,5 seviyesine düşürdük. Faize gitmeyen bu paralar, artık eğitime, sağlığa, altyapı ve ulaştırma yatırımlarına gidiyor. Bu sayede 14 yılda, Marmaray gibi, Bolu Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Körfez Köprüsü gibi dev projeleri yaptık yapıyoruz."

KOCAELİ ÇALIŞIYOR, KAZANIYOR VE VERGİSİNİ ÖDÜYOR

Kocaeli'nin kazanıp vergisini ödediğini söyleyen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise, "Kocaeli 26 bin 700 lira kişi başı vergi ödeyen bir il. Türkiye ortalamasının hemen hemen 5 misli vergi ödeyen bir il. Çalışıyor, kazanıyor ve vergisini ödüyor. Allah razı olsun. 'Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır' diye yazar vergi dairelerinde. Hakikaten çok kutsaldır, ama vergiler en iyi yerlere harcanabildiği taktirde bizde bunları denetleyebildiğimiz taktirde. İlk etapta baktığımızda vergi anayasal bir zorunluluk. Herkes gücüne göre vergi vermek yükümlülüğündedir. Ancak bana göre vergi alın terinle kazandığın paranın devlet olma, ülke olma unsurunu taşıyabilmek için benim de tuzum biberim, tuğlam olsun şeklindeki düşüncenin tek vatan, tek bayrak unsurunu hayata geçirmemiz için yapmamız gereken bir şeydir. Her insan vergi ödüyor. Ekmek yiyen, süt içen vergi ödüyor. Vergi bu kadar kutsal ve önemliyken devletin de en önemli şekilde bunu harcaması gerekiyor. 2001'de 100 lira vergi topluyor ve faiz harcamalarına yetmiyordu bizde üzerine 3 lira ekliyorduk. Millet kazanıyor harcarken, kazanırken vergi ödüyor devlet IMF, Dünya Bankası'ndan borç alabilmek için dışardan bakan getiriyordu. Toplanan vergilerin yüzde 13'lük kısmı faiz harcamalarına gidiyor. Bununla övünmüyoruz ama en aza indirgedik. Vergilerin en doğru yolda harcanması konusu bütçe disiplininden geçiyor" diye konuştu.

Kocaeli'nde vergilendirme dönemi Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Yıldız Entegre, Nuh Çimento, Alstom, Yılport, Tezcan Galvaniz, Namet Gıda, Teklas Kauçuk, Roma Plastik ve Ekosinerji Elektrik'e, Yılık Gelir Vergisi Rekortmeni olan Vefa İbrahim Aracı, Ural Ataman, Mehmet Ali Gündoğan, Alparslan Seymen, Süleyman Ataç ve Melek Şahin'e plaket verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Elitaş Fikri Işık Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title