Haberler

Bakan Fikri Işık: "Türkiye Artık Bu Noktada Teknoloji Geliştirecek Konuma Gelmiştir"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, nitelikli insan yapısının güçlü bir savunma sanayisi ile desteklenmesinin savunma ve güvenlik ihtiyaçları açısından önemli olduğunu belirterek, “Türkiye artık bu noktada teknoloji geliştirecek konuma gelmiştir” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, nitelikli insan yapısının güçlü bir savunma sanayisi ile desteklenmesinin savunma ve güvenlik ihtiyaçları açısından önemli olduğunu belirterek, "Türkiye artık bu noktada teknoloji geliştirecek konuma gelmiştir" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Çırağan Sarayı'nda Savunma ve Havacılık Sanayi İhracat verileri basın toplantısına katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Fikri Işık, "Ben öncelikle özellikle paritedeki kayıp ama emtia fiyatlarının düşüşünden kaynaklanan kaybı bir başarısızlık olarak değil, savunma sanayisinin tüm bu olumsuz şartlara rağmen yüzde 11'in üzerinde bir ihracat artışı göstermesini bir başarı olarak değerleniyorum. Özellikle bölgemiz ve ülkemizin nasıl bir tehditle karşı karşıya olduğunu hepimiz biliyoruz. Aslında bu tehditler sadece bugüne mahsusta değildir. Tarihin her döneminde bu bölge sürekli tehditlerle karşı karşıya oldu. Bu bölgede ayakta kalmanın ve geleceğe güvenle bakmanın olmazsa olmaz 3 tane unsur görüyorum. Bunlardan birincisi güçlü demokrasidir. Türkiye'de demokrasisini güçlendirmek durumundadır. Diğer önemli unsur ise güçlü ekonomidir. Eğer bu bölgede güçlü bir ekonomiye sahip değilseniz hayatiyetinizi sürdürmeniz ve geleceğe güvenle bakmanız mümkün değildir. Bir diğer önemli unsur ise güçlü ordudur. Eğer bu bölgede ayakta kalmak istiyorsanız, ordunuzun güçlü olması gerekiyor. Allah'a hamdolsun dünyanın en nitelikli kaynağına sahip ordularından birisi TSK'dır. Bu noktada hepimizin göğsünü kabartan ve gururlandıran bir insanı yapımız var. Tabi bu nitelikli insan yapısının niteliklerinin geliştirilmesi konusu da hepimizin için son derece önemlidir. Bu konuyla ilgili de Milli Savunma Bakanlığı ve hükümet olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu nitelikli insan yapısının güçlü bir savunma sanayisi ile desteklenmesi de hem savunma ve güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması açısından çok önemlidir. Hem de ordumuzun caydırıcı gücünün artırılması son derece önemlidir. Son yıllarda özellikle Türkiye her geçen gün dostuna huzur ve güven, düşmanına korku ve endişe salan bir ülke konumuna geliyor. Bu son derece önemlidir. Özellikle Kıbrıs Barış Harekatı sürecinde yaşadıklarımız bize Savunma Sanayinin önemini çok net olarak gösterdi" dedi.

"Türkiye artık bu noktada teknoloji geliştirecek konuma gelmiştir"

Türkiye'nin hangi noktaya geldiğini gösteren güzel göstergelerden birinin de, Varşova'daki zirvede Türkiye ve Polonya arasında imzalanan anlaşmasının olduğunu ifade eden Bakan Işık, "NATO kendi eksikliğini duyduğu 16 alanı belirledi. Bu 16 alanda çalışma yapılmasıyla ilgili karar aldı. Bu 16 alanda bir tanesi de elektronik harp alanıdır. Bu alandaki teknolojilerin gerçekleştirilmesiyle ilgili ülkelerden biri de Türkiye'dir. Türkiye artık bu noktada teknoloji geliştirecek konuma gelmiştir. İnşallah önümüzdeki süreçte kendi ihtiyaçlarımız için değil NATO'nun da ihtiyaç duyduğu elektronik harp sistemlerinin gelişmesi, engelleyici sistemlerin geliştirilmesi için Türkiye ve Polonya'nın liderliğinde bir çalışmayı başlatıyoruz. Pakistan ziyaretimizde bizde gerekli görüşmeleri yapmıştık. Allah'a şükürler olsun denizaltıların modernizasyonu ile ilgili 350 milyon projeyi Türkiye kazandı. Bunun gibi pek çalışma sürüyor. Özel sektörümüz bugüne kadar gösterdiği gayreti, daha fazla artırarak ve çalışarak bu hedefi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bizim Savunma Sanayinde özel sektörün ağırlığını artırmak gibi bir hedefimiz var" diyen Bakan Işık, "Elbette vakıf şirketlerimiz var. Onların çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz. Vakıf ve kamu şirketlerimizin de bu noktada özellikle sistem entegrasyonuna daha fazla yoğunlaşmaları daha katma değer ürünleri üretmeleri, bu konuda Türkiye'nin ekosisteminin güçlendirmek için daha fazla çaba sarf etmeleri konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel sektörün Savunma Sanayinde daha fazla bulunmasını önemsiyoruz. Firmalarımızın ölçek büyütmelerini istiyoruz. Savunma sanayinde daha fazla kobi olmasını istiyoruz. Otomotiv gibi sektörlerden savunma sanayine geçiş olmasını istiyoruz. Türkiye'nin bu noktada üretime, ihracata ve yatırıma ihtiyacı var. Bu açıdan da belirli tedbirleri ardı ardına hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

"Kobilerimiz test ve sertifikasyon sorununu aşarsa dünyanın her yerine rahatlıkla mal satar"

"Kobilerimizin savunma sanayisinde daha fazla yer alması önem arz ediyor" diyen Bakan Fikri Işık, "İstiyoruz ki bu alandaki en önemli sorun olan test ve sertifikasyon sorununu kobilerimiz açısından çözelim. Bununla gibi kobilerimize tam destek verelim. Bu sorunu aşarsak dünyanın her yerine rahatlıkla mal satar. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ürünleri de çok rahat yerli üretir. Bu konuda özellikle çalışmalarımız önümüzdeki süreçte olgunlaştırıp hayata geçireceğiz. Anadolu'daki her üniversiteden az veya çok yazılım hizmeti almak istiyoruz. Öne çıkan üniversiteleri de daha fazla desteklemek istiyoruz. Çok ciddi bir insan kaynağımız var, bu insan kaynağının değerlendirilmesi için somut projeler hayata geçiyoruz. Savunma sanayi şirketlerimizin daha fazla Ar-Ge yapması içinde çalışmalarımızı artırıyoruz. Biz bu sanayide de büyümenin özel sektör eliyle gerçekleşeceğine inanıyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çırağan Sarayı Fikri Işık Polonya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title