Haberler

Bakan Fikri Işık Trabzon'da

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi'ni ziyaret etti.

Trabzon Valiliği ziyareti sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Bakan Fikri Işık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işık'a Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'daki organize sanayi bölgeleri, üniversite ve ATİ teknoloji merkezine verdiği desteklerden ötürü Bakan Işık'a teşekkür etti. Gümrükçüoğlu, Trabzon'da ikinci devlet üniversitesi kurulması için şehirde görüş birliğine varıldığını vurgulayarak "KTÜ, sizlerinde bildiğiniz gibi teknik ağırlıklı bir üniversiteydi. Diğer bölümler sonradan ilave edildi. Son dönemde Sayın Başbakanımızın ve sizlerin tensibi ile Akçaabat yolu üzerindeki Tekel binaları KTÜ'ye devredildi. Şehrimiz Ar-Ge'ye en çok destek veren Sayın Başbakanımız ve sizlerden şunu arzu ediyor, bu konuda KTÜ rektörümüzle de mutabıkız. Halk olarak büyükşehir olarak diyoruz ki ikinci bir kamu üniversitesi kurmak idealimiz olmalı. Sayın Başbakanımıza bunu arz ettiğimiz de öğrenci sayısının biraz daha yükselmesi gerektiğini ifade ettiler. Daha çok lisans ağırlıklı olan; sosyal bilimler, iktisat, işletme, hukuk gibi dalların Akçaabat tarafında kampüsünün olacağı bir kamu üniversitesi, diğer tarafta sizin hep teşvik ettiğiniz gibi, araştırma geliştirmeye sanayi ile, özel sektör ile yatırımlar yapabilecek, lisans üstü ve doktora eğitimi ağırlıklı daha az öğrenci gözleyen bir teknik üniversite tarzında bir üniversite oluşması. Hedefimiz budur" dedi.

Bakan Işık'a Trabzon'da yürütülmekte olan kentsel dönüşüm, yol ve su çalışmaları hakkında da detaylı bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, yaylalar konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının gerekli yönetmeliği bir an önce çıkarması gerektiğini ifade etti. Gümrükçüoğlu, bu yönetmeliğin hazırlanması ile birlikte yaylaların imar açısından düzene sokulacağını kaydetti.

"TRABZON TAKIM HALİNDE OYNAMAYI BİLİR"

Bakan Fikri Işık ise Trabzon tarihinin en büyük olaylarından birinin Trabzon'un büyükşehir kimliğine kavuşması olduğunu ifade ederek "Köken olarak Gümüşhaneliyim, eşim Trabzon kökenli, kabinenin Trabzonlu bakanıyım. Trabzon Sayın Başbakanın özel önem verdiği şehirlerinden biri. Üniversite konusundan söz etti Sayın Başkan. Üniversiteler, YÖK ile ilişki kurum olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ama şehirde bu konuda fikir birliği oluşursa hükümetin genel politikaları çerçevesinde arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaparlar. Bizler şu noktayı çok önemsiyoruz. Trabzon bir Ar-Ge ve inavasyon merkezi olsun. Trabzon takım halinde oyun oynamayı bilir. Trabzonspor örneğinde bu ortadadır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve bizim büyükşehirlerde bilim merkezi projelerimiz var. Arzum Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bilim merkezini Trabzon'un hizmetine sunmak ve buradan dünya çapında bilim insanlarının çıkmasını sağlamak. Çalışmalarınızı yaparsanız burada bilim merkezinin hayata geçirmek için bizlerde şimdiden çalışmalara başlarız" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, ziyaretin anısına Bakan Işık'a gümüş tesbih hediye etti. Bakan Işık şeref defterini imzaladıktan sonra Belediye'den ayrıldı.

BAKAN IŞIK'TAN DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINDA DESTEK İSTEDİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ardından Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i makamında ziyaret etti. Başkan Ahmet Metin Genç, makamında Bakan Işık'ı ağırlamaktan gurur duyduğunu dile getirerek şehirdeki doğalgaz çalışmalarında yaşanan sıkıntılarını dile getirdi. Genç'in sözlerinin ardından Doğalgaz çalışmalarının hızlanması için söz veren Işık "Trabzon büyükşehir olduktan sonra Ortahisar Belediyesi kuruldu ve belediyenin ilk başkanı olan olan Ahmet Metin Genç arkadaşımıza bu yolda başarılar diliyorum. İnanıyorum ki 5 yıllık süre zarfından vekillerimizle ve ekip arkadaşlarınızla inşallah başarılı bir döneme imza atarsınız. Ben bu bölgenin insanıyım. Trabzonsporlu birisi olarak da her türlü desteği vermeye hazırım. Doğalgaz konusunda da çalışmaların hızlanması için gerekli mercilerle görüşüp gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Fikri Işık ardından KTÜ Rektörlüğü'nü ziyaret ederken, basına kapalı gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal'dan brifing aldı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ahmet Metin Genç Fikri Işık Ortahisar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title