Haberler

Bakan Faruk Çelik, Prizrenlilerle İftarda Buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın Haliliye Belediyesi ve Prizren İslam Birliği tarafından Prizren’de verilen iftara katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Haliliye Belediyesi ve Prizren İslam Birliği tarafından Prizren'de verilen iftara katıldı.

Prizren'in tarihi Bayraklı Camisi avlusunda kurulan iftar sofrasında Bakan Çelik yüzlerce vatandaşla birlikte iftar yaptı. Ezanın okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı. Geniş katılımlı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi. İftar yemeği sonrası konuşan Kosova İslam Birliği Başkanı Müftü Naim Ternava, büyük Türk milletine, Kosova'ya yapmakta olduğu yardımlardan dolayı teşekkür ederek, 500 yıldır hep birlikte iftar yapıldığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de yaptığı açıklamada, "Türkiye'den kucak dolusu selamlar getirdik. Biraz önce Prizren'e doğru gelirken sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aradılar. Buradaki iftarda bulunacağımızı söyledim. Özellikle selamını iletmemi istediler. Unutmayınız ki Kosova'nın kaderi bizim kaderimiz. Kederi bizim kederimiz. Sevinci bizim sevincimiz, üzüntüsü bizim üzüntümüz. Sizin derdiniz bizim derdimiz. Biz sizlere böyle bakıyoruz, samimi olarak bakıyoruz. Kardeş olarak bakıyoruz ve Allah'ın izniyle bundan sonra da kardeş olarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bizim Haliliye Belediyesi olarak bölgemizde yapmış olduğumuz iftar faaliyetlerimiz üç senedir devam etmektedir. Ben Haliliye Belediye Başkanı olarak üç senedir evimde iftar açmadım, sahur yapmadım. Hep halkın arasındaydım. Bugün de nasip oldu, Evladı Fatihan'ın olduğu Balkanlardayız. ve Balkanlarda bu bölgede Murat Hüdavendigar'ın şehrinde iftarımız var. Bu bölgedeki Evladı Fatihanla kardeş olduğumuzu, kardeşliğimizin bir kez daha tesis edildiğini gençlerimizin de görmesini arzu etmekteyiz" dedi.

İftar yemeğine, Bakan Faruk Çelik'in yanı sıra, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Devlet Bakanı Rasim Demiri, TBMM ve Kosova Meclisi Milletvekilleri, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, Kosova kurum ile kuruluşları ve Türkiye'nin kurum ile kuruluş temsilcileri katıldı. - PRİZREN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Faruk Çelik Şanlıurfa Prizren Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title