Haberler

Bakan Eşleri Dikiş Makinası Başına Geçti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşleri Mine Bozdağ ve Ayşen Zeybekci, Buldan ilçesini gezdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşleri Mine Bozdağ ve Ayşen Zeybekci, Buldan ilçesini gezdi. Bakan eşlerine, Buldan ziyaretinde Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir eşlik etti.

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde, yaptırılacak olan Adalet Sarayı'nın temelini atmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşleri Mine Bozdağ ve Ayşen Zeybekci, Buldan ilçesini gezdi. Bakan eşlerine Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in eşi Nurtaç Demir eşlik ederken, ilçede Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay tarafından Alanyazı Meydanı'nda karşılandı. Mine Bozdağ, Ayşen Zeybekçi ve Nurtaç Demir ile beraberindekilerle önce Buldan Kaymakamlığı El sanatları Merkezi'ni (BELSAM) gezdi. Burada el tezgahlarında dokunan Buldan Dokumalarını inceleyen bakan eşleri, el dokuması ürünlere hayran kaldıklarını dile getirdi. Hakiki böcek ipeğinden dokunmuş şalları uzun süre inceleyen Mine Bozdağ, "Buldan'ın ismini duymuştum, dokumalarının çok güzel olduğunu söylemişlerdi. Ancak burada yerinde görmek bambaşka bir duygu. Buldanlı ustaların bu güzel eserlerine hayran olmamak elde değil" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin eşi Ayşen Zeybekci, Buldanlı kadınların geleneksel giysisi olan ve artık pek giyenin kalmadığı Peştamal- Üslük giyerek fotoğrafçılara poz verdi.

Bakan eşleri, Buldan Belediyesi'ne ait Buldan Kültür Merkezi'ni de (BELKÜM) gezdi. Eski hükümet konağının ve eski cezaevinin restore edilmesi sonrası kültür merkezine dönüştürülen bu binada kendilerine dokumacılığın geçirdiği aşama ile ilgili uygulamalı bilgiler verildi. Mine Bozdağ ve Ayşen Zeybekci, dikiş makinasının başına geçerek bir süre dikiş yaptı. Buldan çarşısında yapılan kısa bir gezinti sonrası Evliyazadeler Evi'ni gezen Bozdağ ile Zeybekci, Buldan'dan ayrıldı. - Buldan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Denizli Buldan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title