Haberler

Bakan Eroğlu Uludağ'la İlgili Konuştu: Yıkar Geçeriz

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gazetecilerin Uludağ ile ilgili sorusu üzerine, "Otelcileri toplayarak dedim ki 'Biz Uludağ için imar planı hazırladık. Yaptığınız kaçak yerleri ya yıkarsınız, ya da bizim hazırladığımız projeye uygun hale getirirsiniz. Biz de size gerekli kolaylığı gösteririz. Ama bize karşı koyarak 'istediğimizi yaparız' diyorsanız o zaman biz de yıkar geçeriz" dedi.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'ın Sarıalan Mevkisi'nde, Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi'nce yaptırılan Taşkonak tesislerinin açılış  törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra aynı bölgedeki Uludağ Milli Parklar Sarı Alan Hizmet Binası ile 17 çeşmenin açılışını yaptı. Törenin ardından gazetecilerin Uludağ'la ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, Uludağ'da bakanlığı tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Bakan Eroğlu şöyle konuştu:

"Uludağ'da muhteşem bir dönüşüm başladı. Dönüşüm projesini 2011 yılında başlattık. Burada kamu kurumlarının yapıları vardı. Bunları çoğu kaçaktı. Kamu kurumlarının burada işletmecilik yapması, otelciler ve özel sektör açısından uygun değildi. Biz bunların yıkımıyla işe başladık. Önce ben kendi bakanlığıma ait olan Devlet Su İşleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Müdürlüğü'nün binalarını yıktık. Ancak buradaki otelciler de zaman içinde var olan otellerinin yanlarına kaçak tesisler yapmışlar. Bunlara zamanında dikkat edilmemiş. Bizim dönemimize kadar kimse bunları fark etmemiş. ya da fark etmiş, ama göz yummuş. Otelcileri toplayarak dedim ki 'Biz Uludağ için imar planı hazırladık. Burası için çok güzel bir dönüşüm projemiz var. ya yapılan bu kaçak yerleri yıkarsınız, ya da bizim hazırladığımız projeye uygun hale getirirsiniz. Bizde size gerekli kolaylığı gösteririz. Ama bize karşı koyarak 'istediğimizi yaparız' diyorsanız, biz de 'yıkar geçeriz' dedik. Hakikaten çoğunu da yıktık."

'7 OTELİN PROJESİ TAMAM'

Otel sahiplerinin çoğu ile mutabakata vardıklarını açıklayan Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kısım oteller kaçak olan yerlerini yıktı ve dış cephe düzenlemesi yaptı. Ayrıca 11 otelle ilgili dönüşüm talebi oldu, 7 tanesinin projesini tamamladık. 4 otelin projesi şu anda inceleniyor. Uludağ'la ilgili muhteşem bir projemiz var. Ona uygun olanları kabul ediyoruz. Zaman içinde Uludağ'a has güzel bir mimari kazandıracağız ki burası dünya çapında muhteşem bir yer olacak."

'YETKİ BİZDE'

Önceki yıllarda Uludağ'la ilgili yaşanan yetki karmaşasıyla ilgili belediyelerin dert yandığı sorusuna ise Bakan Eroğlu, "Yetki bizde. Belediye başkanlarımız yıkacaklarsa buyursunlar kaçak otelleri yıksınlar. Ama yetki bizde. Zaten belediye başkanlarımız ile birlikte çalışıyoruz. Kaçak yapılarla birlikte mücadele ediyoruz."

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Uludağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title