Haberler

Bakan Eroğlu temel atma töreninde konuştu -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milliyetçiliğin, ancak millete hizmetle olabileceğini vurgulayarak, "Sen şu şanlı ay yıldızlı bayrağımızı zirveye dikmek için gayret ediyorsun, milliyetçilik budur. Bankaları batır, Merkez Bankası'nın kasasını boşalt, IMF'nin el pençe divan dur. Bu milliyetçilik değildir " dedi.

Bakan Eroğlu, Eğirdir ilçesindeki taşkın koruma sistemi ve göletlerin temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada 3 gündür Isparta'da olduğunu, Isparta'ya gelirken yatırımlarla geldiklerini, Isparta'ya 1 yıl içinde 60 yatırım sözü verdiklerini ve bunları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Her şeyi millet için yaptıklarını, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışında olduklarını ifade eden Eroğlu, insanların ayakta olması halinde devletin de yaşayacağını dile getirdi. Temeli atılacak Sorguncak göletinin 31 metre yüksekliğinde olduğunu ve bunun 1 sene içerisinde bitirmeyi planladıklarını ifade eden Eroğlu, kendilerinden önce 31 metre yüksekliğindeki bir göletin 22 yılda bitirildiğini kaydetti.

Son 11 yılda Türkiye'de destan yazıldığına, geçmişte Türk parasının pul değerinde olduğuna dikkati çeken Eroğlu, Recep Tayyip Erdoğan kendilerini bu zilletten kurtardığını vurguladı.

Eskiden IMF memurlarının havaalanında devlet başkanı gibi karşılandığını hatırlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Onlar da dönemin hükümetlerine istediği şartları yazdırır, dikte ettirir. Mağrur bir şekilde ülkeyi terk etmeleri var ya, onları o tavrı insanın onuruna dokunuyordu. Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan bizi bu zilletten de kurtardı. IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcu kim ödedi. Recep Tayyip Erdoğan ödedi. Artık IMF'nin patronu oluyoruz. Çünkü 5 milyar dolar borç istediler. Biz de '5 milyar dolar verelim' dedik. Çünkü Merkez Bankası'nın kasası dolu. Bunlar küçümsenecek şeyler değil. Ama bu yetiyor mu? Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir tarihimiz var. Ecdadımıza layık olmak için Türkiye'yi daha da zirveye taşımamız lazım. Şimdilik 2023 hedefimiz var. Başbakanımız 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşımak için bir hedef koydu. Bunu da başaracağız."

Bugünlerde düzmece bir takım kasetler ve komplolar oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Eroğlu, "Millet, gayet uyanık, feraseti var. Onlara 30 Mart'ta dersini verecektir. Bunlar milleti saf mı zannediyorlar? Geçen gün vatandaşa 'ne düşünüyorsun" diye sordum. Vatandaş, 'Ben saf mıyım? Siz, borçları, bakan bankaların paralarını, IMF'ye olan borcu ödediniz, kasayı doldurdunuz. Bir de bu kadar yatırım yapıyorsunuz. Biz böyle bir yatırım görmedik. Rüyamız da bile göremezdik' dedi. Bizden önceki hükümet 3,5 yıl iktidarda kaldı. O dönmede DSİ, sadece 9 tane tesis açtı. Yılda 3 tesis yapar. Biz yılda 350 ile 400 arasında tesis açıyoruz. 3 tesis nerede 350 ila 400 tesis nerede. Bizim farkımız budur" ifadelerini kullandı.

Lafla milliyetçiliğin olmadığını anlatan Bakan Eroğlu, "Milliyetçilik millete hizmetle olur. Sen şu şanlı ay yıldızlı bayrağımızı zirveye dikmek için gayret ediyorsun, milliyetçilik budur. Bankaları batır, Merkez Bankası'nın kasasını boşalt, IMF'nin el pençe divan dur. Bu milliyetçilik değildir. Milliyetçilik Merkez Bankası'nın kasasını doldurmaktır, Türkiye'deki bütün yolları, baraj, sulama ve sağlık tesislerini yapmaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eroğlu, 2 gölet ve 2 taşkın koruma sisteminin temelini attı, 2 taşkın koruma sisteminin açılışını gerçekleştirdi.

Buradaki törenin ardından Eğirdir'deki seçim irtibat bürosunun açılışına katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart'taki seçimlerin çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere verilecek en güzel cevap 30 Mart'ta olacak. Bu bakımdan 30 Mart'ta mührümüzü gümbür gümbür AK Parti'ye vuracağız. Oy oranımızı mutlaka arttırmamız lazım. Türkiye üzerine oynanan oyunların yeni değil, ,300 yıldır oynanıyor. İnşallah, Türkiye'nin düşmanlarının bir hesabı varsa, Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. Allah'ın izniyle bu ülke düşmanlarının hilelerini Cenab-ı Allah onların başına geçirecektir. Buna en güçlü sesi 30 Mart'ta milletimizi verecektir. Hizmet deyince akıla AK Parti gelir, belediyecilik deyince akla sadece Türkiye'de değil, dünyada AK Partili belediyecilik gelir."

Eroğlu, Senir Beldesindeki seçim irtibat bürosunun açılışının ardından Isparta'dan ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası Veysel Eroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title