Haberler

Bakan Eroğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'yi tebrik etti

Güncelleme:

Veysel Eroğlu, Başkan Nihat Çiftçi'yi yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik etti. Bakan Eroğlu, "Artık Şanlıurfa'nın 2060 yılına kadar su problemi yok" diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tarımsal enerji sorununu görüşmeleri için kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştü. Bakan Eroğlu, Çiftçi'yi Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamış olduğu çevreci yatırımlarından dolayı tebrik etti.

EROĞLU: BAŞKANIMIZ ÇİFTÇİ'Yİ TEBRİK EDİYORUZ'
Bakan Eroğlu, ayrıca yoğun programı nedeniyle Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışına katılamadığını ancak çalışmanın Urfa'nın geleceği açısından çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Şanlıurfa il genelindeki vizyonel çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi tebrik eden Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Urfa'da çok önemli bir yatırımın daha temeli atıldı. Bizim de toplantımız erken bitmiş olsaydı açılışa gidecektik. Gerçekten Şanlıurfa'da çevre açısından çok önemli bir yatırım oldu. Çalışan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bilindiği gibi biz de buraya çok modern ikinci bir su artıma tesisi yaptık. Onun da açılışını Başbakanımız yapmıştı. Artık Şanlıurfa'nın 2060 yılına kadar su problemi yok. Şimdi bu çevre yatırımı yapılınca Şanlıurfa şehirlerimiz içinde en güzel şehir olacak. Bir de tesis çevresinde ağaçlandırma yapıyoruz, muazzam bir ağaçlandırma çalışması var. Tesisimiz 24 ay gibi bir sürede tamamlanacak."

'BAŞBAKAN URFA İÇİN TALİMAT VERDİ'
Öte yandan aynı gün Fahri Şanlıurfalı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarını da aktaran Bakan Eroğlu, talimatları doğrultusunda yatırımlar yapacaklarını ve enerji konusunu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

ÇİFTÇİ: URFA'MIZA HAYIRLI OLSUN
Görüşmede Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibine Şanlıurfa'ya yaklaşımlarından ve birçok konuda yatırım olanağı sağladıklarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin faaliyete girmesi ile birlikte yaşam standartlarının yükseleceğini ifade eden Çiftçi, "Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi şehrimiz için çok önemli bir projeydi. Tesis, merkezde 866 bin nüfusa atık su arıtma hizmeti verecek. Yapım bedeli 100 milyon lira olan bir proje. Bilindiği gibi Şanlıurfa nüfusu hızla büyüyen bir şehir. Ama artık sağlıklı bir çevre, gerek gıda sağlığı anlamında, gerek insan sağlığı anlamında, gerekse vektörle mücadele anlamında orada üretilebilecek biyolojik gübrenin de çevrede verimli topraklarda kullanılması neticesiyle büyük devasa bir projeye imza atıldı. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun" dedi. (KAYNAK: GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title