Haberler

Bakan Eroğlu: Polis Abiden Değil, Amirden Emir Alır" Haberine Ek

Aksaray'da toplu temel atma ve açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 22.30 sıralarında Konya'ya geldi.

Aksaray'da toplu temel atma ve açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 22.30 sıralarında Konya'ya geldi. İlk olarak DSİ 4'ünü Bölge Müdürlüğü'ne giden Bakan Eroğlu, gece 01.00 saatlerine kadar burada dinlenmeye çekildi. Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte DSİ tarafından inşa edilen maliyeti 377 milyon liralık 18 tesisin temel ve 31 tesisin de açılış törenine katıldı. Ramazan ayı olması ve aşırı sıcaklar nedeniyle gece Mevlana Müzesi Meydanı'nda gerçekleştirilen tören alanında ilgiyle karşılanan Bakan Eroğlu, sahneye çıkarak halkı selamladı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı törende konuşan Bakan Eroğlu, kendisini Konya'nın hizmetkarı olarak gördüğünü söyledi. Aksaray'daki törenlerin ardından Konya'da sahurda temel atma ve açılış törenine katıldığını belirten Eroğlu, Konya tarihinde milat olacak tesislerin temelinin atılacağını ve açılışını yapacaklarını kaydetti. Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinden öncesi ve sonrası Türkiye'nin durumunu kıyaslayan Bakan Eroğlu, kendi hükümetlerinden önce enflasyonun, faizlerin yüksek olduğunu, İMF'ye el açıldığını, merkez bankasının kasasının boş olduğunu vurguladı. Yeni Türkiye olarak adlandırdığı Ak Parti hükümetinden sonrasında ise devletin dış borçlarının ödendiğini, IMF'ye 5 milyar dolar borç verebilecek duruma geldiğini, ihracatın arttığını, merkez bankasının kasasının dolduğunu, ihracatın yükseldiğini, milli gelirin arttığını kaydetti. Yapılan çalışmaların Türkiye için yeterli olmadığını da belirten Eroğlu, "Gece gündüz çalışıp gelecek nesiller için büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz." dedi.

"10 AĞUSTOS MİLATTIR" Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Bakan Eroğlu, bu seçimlerin Türkiye için milat olacağını ifade etti. Eroğlu, "10 Ağustos Türkiye tarihi için bir milattır. Cumhurbaşkanımızı vekiller değil asiller yani milletimiz seçecek. O tarihten sonra millet ve devlet kucaklaşacak. Türkiye daha da büyüyecek. Daha demokratik bir Türkiye daha müreffeh bir Türkiye, öncü bir Türkiye için Konya'da Cumhurbaşkanı adayımıza Başbakanımıza çok büyük destek verecek" diye konuştu. ORMAN VARLIĞI ARTTI Türkiye'de orman varlığının da arttığını belirten Eroğlu şunları söyledi:

"Son 11 yılda 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduk. Bütün ülkelerde orman varlığı azalırken Türkiye'de hem alan hem de odun serveti olarak artıyor. Son 10 yılda orman varlığımız 9 bin hektar attı. Odun serveti de 1.2 milyar metreküpten, 1.6 milyar metreküpe yükseldi. OECD'nin takdirnamesini aldık. Dünyada ağaçlandırma erozyon kontrolünde lider durumuna geldik." Yapılan konuşmanın ardından toplu açılış ve temel atma törenine geçildi. Saat 03.00 sıralarında toplu açılış ve temel atma töreni yapan Bakan Eroğlu, tüm protokol üyelerini bir daha sahurda temel atma ve açılışı göremeyebileceklerini belirterek sahneye davet etti ve açılışı gerçekleştirdi. Daha sonra Mevlana Meydanı'nda bekleyen vatandaşlarla birlikte sahur yemeği yedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Türkiye Aksaray Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title