Haberler

Bakan Eroğlu'ndan Yunusemre'ye 300 Bin Fidan Sözü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin talep ettiği 300 bin fidanı 3 yıl içinde karşılama sözü verdi.

Manisa'ya iki günlük çalışma ziyareti için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'yi makamında ziyaret etti. 215 bin nüfuslu Yunusemre halkı adına belediyede Bakan Eroğlu'nu ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Yunusemre Belediyesi olarak çok yeni bir belediyeyiz. Şehzadeler Belediyesi de öyle. Manisa'nın en büyük belediyesi biziz. 800 kilometrekare bir alana sahibiz. 62 tane köyden dönme, 3 tane beldeden dönme 65 mahallemiz, 24 tane de merkez mahallemiz olmak üzere toplam 89 mahallemiz var" diyerek Yunusemre ilçesi hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.

Belediye olarak önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Çerçi, "Önemli projelerimizden biri TOKİ. Şuanda bin 100 konutluk birinci etabın nasipse 26 Mayıs'ta kura çekimini yapacağız, ikinci etabın proje hazırlıkları devam ediyor. 6 bin 500 konutluk bir kentsel dönüşüm projesi sizlerin de onayı ve desteğiyle geçtiğimiz yıl onaylandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin onayından çıktı ve resmi gazetede yayımlandı" dedi.

Başkan Çerçi, "İlçe genelinde önümüzdeki 3 yılda, 2017, 2018 ve 2019'un başlarına kadar en az 300 bin ağaç dikme hedefimiz var. Bu konuda Orman İdaresiyle, Muradiye Fidan Üretim merkezi ile yakın görüşmelerimiz var. Sayın Genel müdürümüze de arz ettik. Sağolsun onlar da biz elimizden gelen desteği verelim dediler. En az 300 bin ağaç ihtiyacımız var. Bu konuda sizlerin yüksek desteklerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Orman İdaresinin elinde bulunan ve orman vasfını yitirmiş bir araziye üniversite kurmak için talip olduklarını da kaydeden Başkan Çerçi, "Muradiye tarafında yıllardır mahkemelik olan yaklaşık 7 milyon metrekarelik, 7 bin dönümlük bir orman arazisi. Yıllardır mahkeme sürüyordu ve Orman İdaresi kazandı. Burası orman olmayan, ağaçlar var ama orman dışı bir alan. Kamu yararı gereği biz de burayı rezerv alan olarak talep etmiştik resmi yazılarımız gitti" diyerek alana talip olduklarını kaydetti.

"3 YIL ZARFINDA BAŞKANIMIZA 300 BİN FİDAN VERELİM"

Bakan Eroğlu ise, "İlçe belediyelerine mutlaka destek vermek lazım. Zaten elimizden geldiği kadar, mevzuatı mümkün mertebe zorlayarak destek veriyoruz. Başkanımızın ağaçlandırma projelerini destekliyoruz. Buradaki fidanlar yetmiyorsa biz başka fidanlıklardan bu 3 yıl zarfında başkanımıza 300 bin fidan verelim" dedi.

Başkan Çerçi'nin talip olduğu orman arazisi için de hangi şartlarda verileceği üzerine açıklama yapan Bakan Eroğlu, ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti. Bakan Eroğlu Yunusemre Belediyesi ziyaretinin ardından konaklamak üzere Spil Milli Parkı'na çıktı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Mehmet Çerçi Yunusemre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title